Felkészülés

2022.07.29. 16:48

Tatán készül a magyar ökölvívó ifjúsági válogatott

A napokban a Tatai Edzőtáborban tréningeznek a magyar ifjúsági ökölvívó-válogatott tagjai.

K. A.

Forrás: Facebook/Magyar Ökölvívó Szakszövetség / Hungarian Boxing Association

Ács József szövetségi kapitány és segítője, Botos Tibor felügyelete mellett tizenhat fiatal edz a ringekben. A versenyzők között ott van Oláh Levente, a Tatabányai SC junior Európa-bajnoka, aki edzője, Kardos József tanácsait is hallgatva gyakorol. 

– Elsődleges célunk most, hogy Levi felkészüljön az augusztusi versenyekre. Két hét múlva a kőszegi Ostrom Kupán, majd 13-án egy velencei meghívásos versenyen veszünk részt. Augusztus 25-én pedig Iasiban lép Levi a kötelek közé – ismertette a fiatal tehetség programját Kardos József. 

Novemberben Alicantéban rendezik az ifjúsági világbajnokságot. Ács József szerint a magyar csapatban sok jó bunyós dolgozik, és többen ott lehetnek majd a vb-n. A Magyar Ökölvívó Szakszövetség egyébként kiemelten fontosnak tartja a hazai utánpótlás-nevelést, ezért a legjobb utánpótláskorú versenyzők számára még nagyobb odafigyelést és támogatást biztosít. A Kiemelt UP programban 10 versenyző kapott helyet (közte Oláh Levente is), akiket egy-egy, a felkészüléshez nélkülözhetetlen felszereléseket tartalmazó csomaggal látott el a szövetség. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában