Verseny

2022.07.03. 20:48

Tengeri evezés is volt a Tatai Regattán - fotókon a verseny

Szombaton a tatai Öreg-tavon rendezték mag a XXV. Tatai Regattát, amelyen a délelőtti hagyományos evezős hajók futamai után a 2. Beach Sprint regattát bonyolították le.

Kun Attila

Forrás: 24 Óra

Fotó: Vasadi Zoltan

 Nemcsak a Tata-tóvárosi Vízisport Egyletet (TTVE), mint helyi szervezőt lepte meg a sok nevezés, de a Magyar Evezős Szövetségnél sem számítottak ekkora érdeklődésre. Tíz tanuló és serdülő korcsoportban, valamint a felnőtt amatőr és masters futamokban összesen 51 négypár hét hajóra beosztott időfutamokban tette meg a 2000 méteres távot az Új kajakház Ökoturisztikai Központ és a vár közötti szakaszon, majd a kajakház előtt kiépített 400 m-es, négysávos szlalompályán a délelőtti futamok résztvevőivel együttesen összesen 257-en mérték össze tudásukat.

Azért volt roppant fontos a tudás, mert a tengeri evezés teljesen más szabályok szerint bonyolódik, mint a klasszikus evezős versenyek. Az indulók jó részének minden erőfölényük ellenére komolyan meg kellett küzdeniük a most is adott tatai oldalszéllel, a hullámzó vízzel és a szabályban előírt bójakerülésekkel. A baech sprint versenyek még igencsak újnak számítanak a magyar evezőssportban, de az indulók száma azt mutatja, hogy egyre népszerűbbek az ilyen versenyek. Elsősorban azért, mert a pálya teljesen belátható, a futamidők rövidek, így mindenkit kellő számban és mértékben lehet biztatni.

 – A tatai versenyről elmondhatjuk, hogy izgalmas, látványos és igen pörgős volt, így a parton reggeltől estig mindig volt kiért drukkolnunk – tudtuk meg Domonkos Ágnestől, a TTVE titkárától.  Legközelebb augusztus 27-28-án Sarudon, a Tisza-tavi Regattán találkozhatnak az érdeklődők tengeri evezősfutamokkal.

A tatai versenyzők eredményei:

2000 méteres futamok: MIX Amatőr Felnőtt GIG 4X+: 1. Zentner Sashegyi Orsolya, Monos Judit, Kálomista Sándor, Monos Gábor, kormányos Monos Máté; MIX Tanuló T4 GIG 4x+: 1. Monos Máté, Illyés Tamás, Erdélyi Anna, Farkas Zsófia, kormányos: Hartmann András Márton. Tengeri evezős futamok: N T3: 1. Erdélyi Anna; női amatőr: 1. Zentner Sashegyi Orsolya; férfi amatőr: 1. Monos Gábor; FT Tanuló T1: 4. Virágh Nándor; N tanuló T4: 4. Farkas Zsófia.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában