Futóverseny

2022.07.29. 07:40

Minimarathon Tatán: sok száz indulóra számítanak a szervezők

Miközben a várost a hétvégén esedékes helyi népszavazás tartja lázban, addig a sportemberek már gőzerővel készülnek a 39. Tatai Minimaraton és Félmaraton Nemzetközi Utcai Futóversenyre.

P. J.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Zantleitner Ingrid

A rangos, nemzetközi hírű sporteseményt a város önkormányzata, a Footour Futó, Kerékpáros és Triatlon Sportegyesület, valamint a Tatai Városkapu Közhasznú Zrt. szervezésében augusztus 6-án tartja A rendkívül népszerű sportversenyt rajtja 16 órakor lesz. A versenyközpontnak ebben az esztendőben is a Magyary Zoltán Művelődési Központ és annak környéke ad helyet.

Az elmúlt években, de nyugodtan fogalmazhatunk úgy, hogy évtizedben mindig rekkenő hőség fogadta a futókat. Előfordult, hogy a verseny időpontjára esett az év legmelegebb napja. Ezt idén talán megússzák a résztvevők, de az előrejelzések szerint, hidegre most sem lehet számítani.

A minimaraton távját, ami 13,5 kilométer egyénileg és háromtagú (férfi, női) váltóval is lehet teljesíteni. A staféta első emberének 2,2 kilométert, a másodiknak 6,6 kilométert, míg a befutónak 4,6 kilométert kell lefutnia. A 21,1 kilométeres félmaraton ellenben egyéni versenyszám és versenytáv. A versenyen chipes időmérés lesz.

Helyszíni nevezésre a versenyközpontban nyílik lehetőség augusztus 5-én 15 és 20 óra között. Másnap pedig 12 és 15 óra 15 perc között. Minden szintidőn belül befutó egyéni és váltó versenyző érmet és egyedi pólót kap. Az egyéni abszolút verseny (férfi, női) 1.-3. helyezettjei emlékplakettet és tárgy jutalmat vehet át. Kategóriánként és váltóban az 1–3. helyezettek érem kapnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában