Kézilabda

2022.07.29. 19:58

Meccsfotók: felkészülési mérkőzésen verte a Gyöngyöst a Tatabánya

Ötgólos győzelmet aratott első felkészülési mérkőzésén a MOL-Tatabánya, miközben a csapatot 10 évig szolgáló Juhász Ádám Portugáliába, a Benficához igazolt.

Kun Attila

Forrás: 24 Óra

Fotó: Hagymási Bence

Az előző szezonban az élvonalbeli bajnokság ötödik helyén végző Tatabánya első felkészülési mérkőzését játszotta a bajnokság rajtja előtt, amelyen az éppen mögötte, tehát a hatodik helyen befutó Gyöngyös volt az ellenfele. A Bányászban természetesen már pályára léptek az új igazolások is, akik nem is okoztak csalódást (ahogyan a "régiek" sem). A vendéglátó jó teljesítményt nyújtva, végig vezetve győzte le Heves megyei riválisát és készülhet a második edzőmeccsre, a NEKA elleni keddi összecsapásra.

Kontra Zsolt, a Tatabánya technikai vezetője: – A felkészülés második hetében vagyunk, a játékosok jelenleg elsősorban fizikai munkát végeznek. A mérkőzés délelőttjén is volt egy kemény, másfél órás edzésük, így látszott rajtuk a fáradtság. Ennek ellenére biztató teljesítményt nyújtott a csapat, a fiúk hozzáállása kifogástalan volt.

Férfi kézilabda, felkészülési mérkőzés
MOL-Tatabánya KC–HE-DO B.Braun Gyöngyös 28-23 (16-12)
Tatabánya, zárt kapuk mögött.
Tatabánya: Székely – Pedro 3, Ancsin 6, Topics 2, Perics 1, Győri 3, Ugalde 3. Csere: Nagy (kapus), Maras 2, Ubornyák 1, Obradovics, Hornyák 1, Pergel 2, Vilovszki 1, Bodor 2, Edwards. Vezetőedző: Tombor Csaba.

A tatabányai klubhoz kapcsolódó hír, hogy a csapat válogatott irányítója, Juhász Ádám az Európa-liga-címvédő Benficánál folytatja pályafutását. A Tatabányát 2012 és 2022 között erősítő Juhász új klubjánál együtt dolgozhat a magyar válogatottat is irányító Chema Rodríguezzel, aki a következő idény végéig még a csapat vezetőedzője marad. Az irányító egy évre szóló szerződést írt alá a Benficánál.

– Hatalmas lehetőség számomra, hogy a Benficában játszhatok. Nemcsak amiatt, mert Magyarországról ismerem Chemát, hanem mert Európa egyik legnagyobb klubjához jöhettem. Nagyon várom már, hogy csatlakozhassak a csapathoz. Minden meccset meg szeretnék nyerni, ez a legfőbb célom a kezdődő idényre. Meglátjuk, mi lesz, de a Benfica elég erős csapat ahhoz, hogy minden elérhető címért harcba szálljon – nyilatkozta új klubja honlapjának Juhász.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában