Helyi sport

2022.07.05. 14:10

Illés Máté visszatér Oroszlányra, Werner Viktor is érkezik

Kun Attila

Illés Máté (labdával) újra Oroszlányon pattogtat

Tovább bővül az élvonalbeli férfi kosárlabda-bajnokságban szereplő MVM-OSE Lions kerete a következő szezonra, mégpedig egy új, és egy "régi-új" játékossal. Utóbbi nem más, mint Illés Máté, aki 2017-ben igazolt Paksról az akkor még másodosztályú Oroszlányhoz, így tevékeny részese volt a következő négy év sikereinek, így többek között a 2018-as Hepp-kupa győzelemnek és az egy évvel későbbi másodosztályú bajnoki címnek, ezzel együtt az élvonalba jutásnak. Máté tavaly nyáron a PVSK-igazolt, amely azonban az utolsó helyen végzett az élvonalbeli bajnokságban és ezzel kiesett. Az 1-2-es posztokon bevethető, a pécsieknél az előző szezonban 29 mérkőzésen pályára lépő Illés azonban nem tér vissza a másodosztályba, hiszen az MVM-OSE Lions hivatalos facebook-oldalának közlése szerint a következő szezont ismét Oroszlányban kezdi a 27 éves játékos. 

Az oroszlányi klub ma újabb bejelentést tett: az egyesület leigazolta a Sopron KC csapatától a 23 éves Werner Viktort. A center a Soproni Sportiskola Kosárlabda Akadémiáról jutott fel az NBI/A csoportjába, ahol 2017 őszén mutatkozott be a soproni csapat színeiben, az előző öt szezont pedig a hűség városában töltötte. Werner az előző szezonban 28 bajnoki mérkőzésen kapott lehetőséget az SKC-nál, de kiegészítő embernek számított a hatodik helyen végző soproni alakulatban. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában