TSC

2022.07.26. 17:57

Horvátországban és a Balatonnál is megmutatták a tatabányai birkózók, milyen kemények

Ismét remekeltek a Tatabányai Sport Club birkózói. Először Fekete Benjamin adott számot tudásáról egy nemzetközi versenyen Horvátországban, majd nem sokkal később a szakosztály több tagja leutazott a Balatonra, hogy egy többfordulós strandbirkózáson vegyenek részt. Utóbbi versenyen rengeteg éremmel tértek haza a megyeszékhely sportbüszkeségei.

Szász Dalma Kitti

Forrás: Facebook/Tatabányai Sport Club

A tatabányai birkózok ismét remekeltek, ezúttal Horvátországban és Siófokon. Előbbi nemzetközi versenyen, a szabadfogású birkózó, Fekete Benjamin adott számot tudásáról 62 kilogrammban. Katona Géza vezetőedző a Facebookon adta hírül tanonca legújabb eredményét. Ahogyan a bejegyzésben is olvasható, Benjamin nem csak a TSC színeiben lépett a birkózószőnyegre, hanem a magyar válogatott tagjaként is. 

Katona Géza vezetőedző közösségi oldalán úgy fogalmazott, hogy Benji ragyogóan kezdett: horvát ellenfelét a mérkőzés harmadik percében 10:0 arányban fölényesen legyőzte. Ám a következő mérkőzésén, – ami már az elődöntőt jelentette volna – a fizikailag erősebb azeri ellenfelével szemben verséget szenvedett. A szakosztály vezetőedzője kiemelte, hogy mivel az azeri nem jutott a döntőbe, így ezután Benjámin számára véget ért az Európa-bajnokság. 

A mezőnyben, amelyben 21 induló volt, az edző számításai szerint 10. helyen végzett az élsportoló. Katona Géza az egész szakosztály nevében gratulált a sportolónak az első komoly nemzetközi versenyen való helyállásáért.

Nem sokkal később pedig strandbirkózáson vettek részt különböző korosztályokban a tatabányai birkózók. Ungi Lajos edzőtől megtudtuk, hogy a strandbirkózás II. állomásának a siófoki Plázs adott otthont. A strandon rengeteg sportesemény mellett a birkózás is kapta az egyik főszerepet, így a versenyzők nagyobb közönség előtt küzdhettek meg egymással. Az edző kiemelte, hogy a rekkenő hőség ellenére is jól sikerült a megmérettetés. Természetesen, mint minden verseny végén, a növendékek most is jutalomban részesültek, ami a Balaton-parton egyértelműen a jókedélyű pancsolás volt. 

Eredmények - U18: Lakatos György 1., Ábrahám Benjámin 3., Mislai Bence szinten a 3. helyen végzett. Felnőtt kategóriában pedig: Réczi Bianka 1., Lázár Csenge 2., Ábrahám Titanilla 1., Deák Zoltán 3. helyezett lett. 

Ungi Lajos hozzátette: a strandbirkozas összesen három állomásból áll. Kettőn túl vannak már, így teljes erőbedobással készülnek Turák Pál edző felkészítésével a harmadik próbatételre. Az utolsó verseny Budapesten, a Lupa Beachen lesz, ahol majd a pontok alapján alakul ki a ranglista végleges sorrendje.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában