Siker

2022.07.09. 15:30

Mesterien szúrt a bakonyaljai egyesület párbajtőrözője, országos harmadik lett

A vérteskethelyi székhelyű AvEnGarde Vívó Sportegyesület a közelmúltban az évad utolsó versenyén, a párbajtőrözők országos bajnokságán vett részt, amelyről Egri Fanni révén bronzéremmel távozott.

Kun Attila

Forrás: Facebook/AvEnGarde Vívó Sportegyesület

A Balatonfüreden rendezett Olimpici Országos Bajnokságon az időpont egyedisége és a versenyszámok nem szokványos sorrendje miatt viszonylag kevesen indultak. A bajnokság a serdülő U15 korcsoport versenyével kezdődött, ami egyébként az utolsó versenyszám szokott lenni. Az AvEnGarde részéről ezt a számot a fiúk ki is hagyták, a lányok pedig mindhárman felversenyeztek. 

Az „edzőversenyen” Egri Fanni, Szabó Lilla és Tóth Eszter indult. A csoportkör után Eszter és Lilla 50, Fanni pedig mindössze egy vereséggel 83 százalékos teljesítménnyel várta az egyenes kieséses szakaszt. A legjobb 32-ig mindhárman simán jutottak el, és ezzel az első versenynap véget is ért számukra. Másnap a csapatverseny várt rájuk, de itt csak egy mérkőzés jutott számukra: a Veresegyház jobbnak bizonyult náluk, így végül a 10. helyen fejezték be a viadalt. 

Délután a törpi (U11) fiúk léptek pástra, az AvEnGarde-­ot Mente Örs képviselte. Örs a csoportkörben veretlen maradt, majd az egyenes kieséses szakaszban újabb két győzelmet aratva jutott el a legjobb 16-ig. Ott bajai ellenfele már túl nagy falatnak bizonyult számára, így végül ő is a 10. helyen végzett. A hét közepén a gyerek (U13) korcsoport következett. A fiúk közül Vásárhelyi Patrik a csoportkört 60 százalékos teljesítménnyel zárta, az egyenes kieséses szakaszban azonban az első mérkőzését elveszítette. 

A lányok közül Szabó Lilla és Tóth Eszter is csak egy meccset veszített a csoportkörben, majd mindketten eljutottak a nyolcaddöntőig. Itt Esztert a ranglista első helyezettje, Lillát pedig az éves pontverseny győztese állította meg. Eszter végül 13., Lilla pedig 15. lett. A törpi (U11) lányok egyéni küzdelmeiben az élete első hivatalos versenyén induló Csomor Jázmin, Gyovai Sára, Kovács Leila és Ligeti Fruzsina, valamint a „rutinosabb” Sárpataki Jázmin és Volf Anna vett részt a klub részéről. 

Az egyenes kieséses táblára mindannyian feljutottak, ott Gyovai Sára (végül 34. lett), Sárpataki Jázmin (36.), Kovács Leila (40.), Volf Anna (57.) egyből búcsúzott, Csomor Jázmin (22.) és Ligeti Fruzsina (27.) pedig egy győzelem után a legjobb 32 között esett ki. Az utolsó napon két törpi lánycsapat lépett pástra az egyesület részéről. Az egyes csapatban Csomor Jázmin, Gyovai Sára és Ligeti Fruzsina, a kettesben Kovács Leila, Sárpataki Jázmin és Volf Anna kapott helyet. Mindkét együttes bejutott a legjobb nyolc közé, az elődöntőbe kerülés azonban már nem jött össze a számukra. Az egyes csapat végük a hatodik, a kettes a hetedik helyen végzett. 

Az újonc (U14) egyéniben hárman képviselték az egyesületet: a fiúknál Vásárhelyi Patrik volt edzőversenyen, míg a lányoknál Egri Fanni és Tóth Eszter indult. Mindketten jó eredményekkel vették a csoportkört, és feljutottak a főtáblára. Eszter itt búcsúzott, Fanni azonban kiváló vívással zsinórban négy győzelmet aratva (közte a ranglista második helyezettje ellen) jutott el az elődöntőig. Itt ugyan már ő is búcsúzott, de kiemelkedő teljesítményt nyújtva így is a harmadik helyen végzett az országos bajnokságon. Ezzel véget ért az egyesület eddigi legeredményesebb évada. Augusztus végén felkészítő edzőtáborba vonulnak az AvEnGarde versenyzői, szeptemberben pedig kezdődik a következő évad. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában