Siker

2022.07.22. 16:02

A tatabányai Ippon Judo ifjú tehetsége, Keller Rebeka aranyérmes lett Pakson

Az Ippon Judo Tatabánya SE 4 fővel vett részt a junior Európa-kupán, amit Pakson rendeztek. Keller Rebeka magabiztos versenyzéssel aranyérmet szerzett.

H. I.

Forrás: Facebook/Ippon Judo SE Tatabánya

A fiatal sportoló első ellenfele az ausztrál Fiedler volt, aki ellen belső combdobásból ippont szerzett. A következő körben olasz ellenfele ellen waazarival nyert, majd a döntőbe jutásért kanadai ellenfelét ipponnal győzte le. A döntőben pedig olasz ellenfelét kiskülső horoggal dobta el, így ellenállhatatlanul nyerte meg a versenyt, ami biztató a korosztályos Eb és vb előtt. 

Szabó Áron 73 kilogrammban 49 induló közül egészen az elődöntőig jutott. Első ellenfelével, a német Drexlerrel szemben karfeltolás ipponnal nyert, majd következett egy cseh sportoló, aki ellen szintén egy ippont ért el a tatabányai versenyző. Harmadik mérkőzésén a kanadai Batdorj ellen 3 shidoval jutott tovább, majd az izraeli Yacobi ellen kisbelső horog ipponnal győzőtt. A döntőbe jutásért brazil ellenfele ellen hosszabbításban vereséget szenvedett, így a bronzéremért küzdhetett, végül az ötödik helyen zárt. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában