Kosárlabda

2022.06.03. 09:31

Minden szurkolóra szükség van: a bajnokesélyessel mérkőzik ma a Lions

A "kis" OSE a Nyugati csoport második helyének megszerzésével kvalifikálta magát a negyedosztályú bajnokság negyeddöntőjére, ahol nehezebb ellenfelet nem is kaphatott volna.

Kun Attila

Nagyon nehéz feladat vár az oroszlányi csapatra (fehérben)

Forrás: 24 Óra

Fotó: Novotni Ákos

– A Budafok véleményem szerint a teljes NB II-es mezőny legerősebb csapata. Amellett, hogy hibátlanul teljesítettek az alapszakaszban, a Hepp-kupában is a harmadik helyen végeztek. Mi sok viszontagság után, több kulcsjátékosunk elveszítése után szereztük meg a bravúros második helyezést a Nyugati csoportban és most is bizonyítani szeretnénk azoknak, akik szorítanak nekünk. Nem mi vagyunk az esélyesek, ez a párharc jutalomjáték lesz a számunkra. Az NB II, 56 csapatából bejutottunk a legjobb nyolc közé, a célunkat ezzel már teljesítettük – nyilatkozta a mérkőzéssel kapcsolatban Kláris Zoltán, a Lions edzője. A Budafok ugyanis az NB II. Nyugat "A" csoportjának megnyerésével jutott tovább úgy, hogy mind a 30 mérkőzését megnyerte, átlagban 42 ponttal.

A mérkőzés előtt kerül fel az oroszlányi csarnok falára Jugovics József, az egyetlen Oroszlányról behívott felnőttválogatott kosaras meze, amelyben 1969-ben játszotta egyetlen válogatott mérkőzését, valamint a '80-as évek legendás oroszlányi csapatának játékosa, Nagy "Guba" Imre szerelése is.

Kosárlabda, NB II., férfi, negyeddöntő, 1. mérkőzés
MVM-OSE Lions II.–Budafok
Oroszlány, Krajnyik "Akác" András Sportcsarnok, péntek 19.10

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában