NB II.

2022.06.18. 18:40

Megkezdődött a Dorog keretének átalakítása, új arcok vannak az érkezőfronton is

Az NB II.-ben éppen bennmaradó Dorogi FC kerete alapos átalakulás előtt áll. Mursits Rolandot kivásárolták, Borsos Vilmos viszont visszatér.

Herczeg István

Borsos Vilmos harmadik „regnálását” kezdi meg Dorogon, ezúttal viszont könnyen első számú kapus lehet belőle

Forrás: DorogiFC.hu

Mint arról korábban beszámoltunk, a 2021-2022-es NB II.-es bajnokság tavaszi szakaszában a Dorogi FC kínkeservesen maradt benn, ám a vonalat a csapat alatt húzták meg, így a következő, ennél is nehezebb szezont újra a másodosztályban kezdi meg a gárda. Az idei bajnokságban a két utolsó helyen végző csapat kiesik, viszont a 18-16. helyek között végző egyesületek is osztályozóra kényszerülnek majd. Azt már korábban olvashatták lapunkban, hogy Girsik Áron és Nyíri Vince búcsút intett Dorognak, előbbit ellenfélként láthatjuk majd, hiszen a Siófok szerződtette.

Most nemrégiben a dorogifc.hu weboldalon volt olvasható, hogy a három évig a csapat elsőszámú kapusának számító Mur­sits Roland is távozott. A jelenleg 31 éves kapus 2019 nyarán Ceglédről csatlakozott a piros-feketékhez, az elmúlt 3 szezonban pedig több, mint 70 alkalommal kezdődött nevével a kezdőcsapat névsora, amely során számos kiemelkedő bravúrral segítette a csapat első számú hálóőreként, és csapatkapitányként, új klubja pedig a nyár elején kivásárolta őt szerződéséből. 

Kedves Dorogiak! Sokat gondolkodtam, hogy mit írhatnék, hogyan tudnám megköszönni azt a szeretetet, amit az elmúlt 3 évben kaptam Tőletek. Összességében szerencsésnek mondhatom magam, mert minden eddigi állomáshelyemen megbecsültek, de a dorogi évek minden képzeletet felülmúltak. Úgy érzem már az első mérkőzések után kiemelt figyelmet és elismerést kaptam Tőletek, függetlenül attól, hogy a csapat éppen jól vagy rosszabbul szerepelt. Hatalmas megtiszteltetés, hogy közel két évig viselhettem a csapatkapitányi karszalagot egy ilyen nagy múltú klubnál. Igyekeztem mind a pályán, mind a pályán kívül méltóképpen képviselni a Dorogi FC-t. A hozzám közelebb állók tudják, talán csak egy csapat van, amely közelebb áll a szívemhez, így még az is benne volt a pakliban, hogy Dorogon fogom befejezni a pályafutásomat. Most azonban eljött az a lehetőség, amire tudatosan készültem már egy ideje. Ami számomra óriási kihívás, a családomnak pedig nagy előrelépés. Még egyszer köszönöm Nektek ezt a rengeteg szép emléket, bizalmat, támogatást! Már most várom, hogy újra találkozzunk, és pályára léphessek a dorogi stadionban! Sikeres szezont, szezonokat kívánok Nektek! Hajrá Dorog!

– nyilatkozta a korábbi csapatkapitány a klubhonlapon. További távozók is voltak Dorogról: a 20 éves támadóközéppályás, Hajdú Roland Gábor a Soroksárban kezdte meg a tavalyi szezont, majd a nyári átigazolási időszak végén érkezett Dorogra, ahol 29 alkalommal jutott lehetőséghez, és 4 gólt szerzett, a legemlékezetesebb minden bizonnyal a PMFC ellen szerzett duplája volt. Roland kölcsönszerződése lejártával visszatér nevelőklubjához.

A klubbal kötött szerződését nem újította meg a szintén egy szezont Dorogon szereplő Izing Martin Ferenccel, aki középhátvédként 31 alkalommal lépett pályára piros-feketében, és 1 gólt szerzett. Szintén távozik a Dorogi FC kötelékéből Horváth Roland, akinek lejáró szerződését nem hosszabbítja meg az egyesület. A 28 éves támadó Budaörsről igazolt Dorogra 2022 elején, a tavaszi idényben 5 alkalommal kapott lehetőséget a pályán. 

Egy régi ismerőst is köszönthetnek a Dorog-szurkolók, akire biztosan örömmel gondolnak, hiszen Borsos Vilmos harmadik alkalommal tér vissza a csapathoz. A roppant tehetséges, és még mindig nagyon fiatal hálóőr Paksról érkezik ismét Dorogra, miután korábban a 2019-2020-as szezonban egy teljes, majd a 2020-2021-es bajnoki idényben fél évet szerepelt a megyénkben. Az elmúlt idényt az NB II-es DVTK-nál töltötte, ahol 2 alkalommal kapott lehetőséget Magyar Kupa-mérkőzéseken, valamint az NB III-as csapatnál jutott neki további játékperc Miskolcon. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában