Osztálykülönbség

2022.06.07. 13:19

Magabiztosan őrizte meg élvonalbeli tagságát a tatabányai női pólócsapat

Ezúttal valóban megvolt az osztálykülönbség a csapatok között.

Petrik J.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Novotni Ákos

A mérkőzés tétje az volt, hogy – a két meccs összesített eredménye alapján – a tatabányaiak megtartják-e első osztályú „minősítésüket”, vagy a fővárosi gárda folytathatja az új szezonban a legjobbak között. Mivel a két gárda még soha nem találkozott egymással, így az első meccs első negyede tapogatódzó játékkal telt el. Ezt követően azonban a hazaiak ellenállhatatlanul törtek előre, és a második, illetve a harmadik játékrészben el is döntötték a találkozó sorsát. A 12 gólos tatabányai előny pedig több mint biztató volt a második összecsapás előtt. 

Vízilabda, OB I., női, osztályozó, 1. mérkőzés 
TVSE Vízilabda Kft.–OSC VSE 18–6 (4–2, 4–1, 5–0, 5–3) 
Tatabánya, 100 néző, vezette: Ádám F., Kollár Gy. 
Tatabánya: Zirighné Sós I. – Zantleitner N. 7, Zink 3, Orbán 1, Zöld 1, Rajna 2/1, Szedlák. Csere: Zantleitner H. 1, Perjési 1/1, Sóti, Kovács D., Kovács J. 2. Edző: Zantleitner Krisztina. 
Gól emberelőnyből: 5/4, illetve 8/2. 
Gól ötméteresből: 2/2, illetve 1/0. 

A második találkozón az elején zónavédekezést alkalmazott a vendégegyüttes, ennek pedig az lett a következménye, hogy a második félidőig 12–0-ra elhúztak Zantleitner Krisztina tanítványai. A harmadik és negyedik nyolc perc már szorosabban alakult, de egyértelműen kidomborodott a két csapat közötti tudásbeli különbség. Így végül kettős győzelemmel, mindkét találkozót egy-egy tucatnyi góllal nyerve őrizte meg OB I-es tagságát a TVSE Vízilabda Kft. 

Zantleitner Krisztina: – Nagyjából erre lehetett számítani az erőviszonyok alapján. Simán nyertük mind a két találkozót, és megmutattuk, hogy a két osztály között jelen pillanatban mekkora is a különbség.

OSC VSE–TVSE Vízilabda Kft. 5–17 (0–3, 0–9, 3–3, 2–2) 
Budapest, Nyéki-uszoda, 100 néző, vezette: Várkonyi G., Debreceni N. 
Tatabánya: Zrighné Sós I. – Zantleitner N. 1/1, Zink 3, Orbán 1, Zöld 1, Rajna 5, Szedlák 2. Csere: Lefebvre (kapus), Zantleitner H. 1, Perjési, Sóti 2/1, Kovács D. 1, Kovács J. Edző: Zantleitner Krisztina. 
Gól emberelőnyből: 9/2, illetve 1/0. 
Gól ötméteresből: 1/0, illetve 2/2. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában