Kosárlabda

2022.06.07. 17:54

Legendák mezei kerültek fel az Oroszlány csarnokának falára

Az MVM-OSE Lions II. súlyos vereséget szenvedett a Budafoktól az NB II. rájátszásában.

Kun Attila

Forrás: 24 Óra

Fotó: Kun Attila

Az MVM-OSE Lions II. a második helyen végzett az NB II. Nyugati csoportjában, amivel bejutott a negyedosztályú bajnokság legjobb nyolc csapata közé. A sorsolásnál nem volt szerencséje a "kis" OSE-nak, hiszen a bajnokság legerősebb csapatával, a közép A-csoportot hibátlan mérleggel (30 mérkőzés, 30 győzelem) megnyerő, a Hepp-kupában bronzérmet szerző, magasabb osztályokban is megfordult játékosokkal megerősített Budafokkal került szembe.

Telt ház és remek hangulat fogadta a csapatokat az "Akácban", a mérkőzés előtt pedig három egykori oroszlányi legenda, Jugovics József, Kulcsár Ambrus és Nagy Imre "Guba" mezei is felkerültek a csarnok falára. Jugovics Józsefnek például az a felsője, amelyben egyetlen válogatott mérkőzését játszotta 1969-ben (ő az egyetlen kosaras, aki az oroszlányi klubból kapott meghívót a válogatottba). A mérkőzésen aztán egyértelműen kidomborodott a vendégcsapat nagyobb tudása. Mindent megtett ugyan az Oroszlány, de a Budafok előnye a zárónegyedben 40 pont fölé nőtt és végül 36-tal nyert a védekezésben és támadásban is egyértelműen a Lions fölé növő  látogató, lényegében eldöntve a párharcot. A visszavágó pénteken, 19.30-tól lesz Budapesten.

Kláris Zoltán, az MVM-OSE Lions II. edzője: – Magasan az NB II. legjobb csapatával találkoztunk, amely tudását tekintve valójában egy NB I. B-s együttes. Ha fegyelmezettebbek vagyunk, 10 ponttal beljebb lehettünk volna, de így is büszke vagyok a srácokra a szezonban nyújtott teljesítményükért.

Kosárlabda, NB II., férfi, negyeddöntő, 1. mérkőzés
MVM-OSE Lions II.–Budafok 59-95 (12-19, 12-25, 16-23, 19-28)
Oroszlány, Krajnyik "Akác" András Sportcsarnok, 250 néző, vezette: Vida J., Novák B.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában