Lapátolt

2022.06.28. 06:13

Hatalmas siker: nyergesi kajak-kenus lány képviselheti az országot világversenyeken

A szegedi nyitány nagyszerű sikere után remekül lapátolt a hétvégi szolnoki, második hazai kajak-kenu válogatóversenyen is az UTE színeiben versenyző, a fővárosban tanuló nyergesújfalui kajakos, Kiss Blanka.

F. K.

Forrás: Beküldött

Szombaton K-2 500 méteren, amely olimpiai szám, klubtársával, Lucz Annával most sem találtak legyőzőre. A Magyar Kajak-Kenu Szövetség korábbi döntése alapján így ők képviselhetik hazánkat ezen a távon az idei világversenyeken. A célba érés után újságírói kérdésre Blanka elmondta, kiváló párosokkal kellett megküzdeniük, nagy siker ilyen remek mezőnyben jól szerepelni. Érezték a terhet, hogy a szegedi siker után közel a lehetőség arra, hogy hazánkat képviselhetik az idei világversenyeken. Nehéz volt higgadtnak maradniuk, összpontosítaniuk. 

A vasárnapi döntőkben a Kiss Blanka–Lucz Anna kettőst a K-2 200 méteres távon sem tudta megelőzni egyetlen egység sem, emellett a K-1 200 méteres verseny célba érkezése után is nagyon közel került egymáshoz a két hölgy: Lucz Anna nyert Kiss Blanka előtt.


 

 

Címkék#Kajak-kenu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában