Labdarúgás

2022.06.19. 14:40

Gólkirály lett Milis, Pusztai pedig annyi gólt lőtt, mint Messi 4 év alatt

Nagy vonalakban már az összes megyei bajnokság legjobb góllövőit megvizsgáltuk, ráadásul tegnapi lapszámunkból kiderült, most megvizsgáljuk az összes bajnokság legjobbjait.

Herczeg István

Manga Zsolt csak az alapszakaszban volt eredményes, de így is a harmadik helyen zárt

Forrás: Zantleitner Ingrid

A megyei első osztályú férfi felnőtt bajnokságban holtversennyel zárult a viaskodás, hiszen a táti Koller Tamás és a koppánymonostori Fodor Martin 34-34 góllal zárt. Kollernek annyiban volt „egyszerűbb” dolga, hogy ő a rájátszásban az alsóházi csapatok ellen szerepelt, ráadásul csapata hétszer is pályára lépett, ezalatt 11 gólt vágott, de ez mit sem von le az érdemeiből. A dobogóra még a Nyergesújfalu támadója, Manga Zsolt fért fel, aki csak az alapszakaszban volt eredményes, mivel a rájátszásban sérülés miatt nem is nagyon szerepelt. Ahogy tavaly a bajnok Zsámbék adta a gólkirályt, Monori Norbertet, úgy idén az első tízben nem is volt zsámbéki játékos, mégis nagy fölénnyel lett bajnok az együttes.

A megyei másodosztályban nem nagyon volt kérdés, hogy melyik csapat játékosa(i) viszi(k) el a gólkirályi címet, hiszen az Almásfüzitő kibérelte az első két pozíciót. A legtöbbet Minárcsik Dániel szerezte, 51-szer volt eredményes, míg csapattársa, Kottra Márk „csak” 48 gólt szerzett. Az Almásfüzitő egyébként 147 góllal zárt, amiből 99-et ez a két játékos szorgoskodott össze. A dobogóra itt még Csizmadia Rajmud fért fel, a Mocsa támadója 29-nél állt meg.

A harmad­osztály déli csoportjában Büki Csanád volt a legeredményesebb: a Bakonysárkány támadója az alapszakaszt még csak a harmadik helyen zárta, azonban a rájátszásban még 14 alkalommal eredményes volt, így végül 41 alkalommal ünnepelhetett. A sokáig befutónak tűnő csémi Kollár Márk 38 góllal zárt, Büki csapattársa, Pirsli János pedig 36 góllal áll a lista harmadik fokán. Érdekesség, hogy a végül bajnok Dunaalmás egy játékost sem ad a dobogóra. Északon Kovács Henrik nem kérdezett, az alapszakaszban és a rájátszásban is ő volt a legeredményesebb, végül 41 góllal zárt a bajnok Tardos gólfelelőse. A többi gólvadász mintha megállt volna az alapszakasz zárultával, így az ott eredménytelen Schmidt Martin a 25 találatával lett második.

A megyei I. osztályú bajnokság U19-es korcsoportjában a Kecskéd ugyan nagyon simán lett bajnok, de a gólkirályi cím Koppánymonostorra került, hiszen Tóth Ádám 51 alkalommal szomorította találattal az ellenfél kapusait. Nem sokkal maradt el a felnőttcsapatban is kerettag Dobbelaere Thomas, aki az alapszakaszban 32 gólt lőtt, a rájátszás négy meccsén pedig 15-öt, így végül 47 volt a találatok száma a neve mellett.

Igen eredményesek voltak a 
megyei gólvadászok, rendkívüli évet zártak a támadók
Igen eredményesek voltak a megyei gólvadászok, rendkívüli évet zártak a támadók (Forrás: 24 Óra)

A másod­osztályú U19-es bajnokság déli csoportjában nem nagyon volt kérdés, Lengyel László ipari mennyiségben vágta a gólokat, végül 65-nél állt meg. Mögötte a mocsai Balog Bálint végzett, 49 góllal máshol gólkirálynak lehet lenni, itt csak a második helyet érte el. Az északi csoportban a Hajdu Antal FDSE spílerének, Molnár Balázsnak elég volt 36 gól az üdvösséghez, a sárisápi Sári Kevin 33-mal lett második. 

A nőknél – ha nem is matematikai értelemben, de – ki kell lépni a racionális számok mezsgyéjéből, hiszen Pusztai Barbara Mária az U15-os korcsoport bajnokságának gólkirályi címét 124 góllal nyerte meg (18 meccsen), az U18-as gólkirályi címhez pedig 62 gólt pakolt be. Ha az egész éves teljesítményét nézzük, akkor 48 mérkőzésen játszott (futsaltornákkal együtt), és ezeken 242 gólt szerzett. Ki az a Messi?! A felnőtt női bajnokságban már értelmezhetőbb számmal lett a tatabányai Kovács Fanni Éva gólkirály, hiszen 14-szer kezdtek miatta közepet az ellenfelek. Mögötte a Dorog kiválósága, Kelenföldi Petra Mirjam, valamint a szintén tatabányai Mészáros Ivett végzett 9-9 egységgel. 

Hétfőn este véget ért az Öregfiúk bajnokság is, így itt is ki lehet hirdeti a gólkirályokat. A déli csoportban ugyan a Kecskéd „csak” a második helyen futott be, de a gólkirály Milis Gábor lett, aki 30 alkalommal rezdítette meg az ellenfél hálóját. Ehhez mondjuk az kellett, hogy az utolsó mérkőzésen a Kecskéd 14-3-ra győzzön a Császár ellen, és Milis 8 gólt szerezzen a szezonzárón. Ezzel egy góllal megelőzte Mester Zoltán Pétert. Az oroszlányi játékos végig vezette a góllövőlistát, de az nevet, aki utoljára nevet. Északon végül a Csolnok lett a bajnok, és az utolsó meccsen, a második helyen záró Vértesi Erőmű otthonában vívott meccsen a gólkirály Párkányi Norbert sokat hozzátett. Mesterhármasával végül 20 góllal zárt, így megelőzte a 18 gólos Sándor Gábort, aki a Vértesi Erőmű mezőnyjátékosa (párhuzamosan pedig a felnőtt Sárisápi BSE kapusa.) 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában