Kézilabda

2022.06.27. 11:53

Elérte a célját a TAC, és egy Tatai is csatlakozik a tataiakhoz ősszel

A szezon előtt azzal a céllal vágott neki a másodosztályú bajnokságnak a Tatai AC férfi kézilabdacsapata, hogy bejussanak a felsőházi rájátszásba. Ezt sikerült is teljesíteniük.

Várvizi Tamás

Forrás: 24 Óra

Fotó: Novotni Ákos

A negyedik hely – több bravúrral is megfűszerezve – dicséretesnek mondható a gárdától. A Tatai AC vezetőedzője is elismerően értékelte a szezont.

– Hatalmas eredmény csapatunknak a negyedik hely elérése, nálunk sokkal erősebb anyagi kondíciókkal rendelkező csapatok végeztek mögöttünk, mi több, akadt közöttük olyan, amelyik ki is esett – kezdte értékelését Sibalin Jakab, hozzátéve, azért is nagy szó a bravúros szereplés, mert lényegében úgy küzdötték végig a szezont, hogy edzésen nem tudtak hat a hat ellen játszani, ugyanis különböző okok miatt egyszerűen nem voltak annyian.

Mint ismert, az előzőhöz képest a most véget ért szezon lebonyolítása jelentősen megváltozott: az alapszakaz után alsó- és felsőházra oszlott a mezőny, a TAC a felsőházba jutott, ahol oda-vissza kellett megmérkőznie a legjobb öt másodosztályú csapattal a Keleti csoportból. Ennek kapcsán a tréner úgy fogalmazott: érdekes volt megélni, hogy ismeretlen, sok esetben más stílust képviselő gárdákkal játszhattak, de megítélése szerint jól fel is készültek minderre.

Változások jönnek - A következő szezonra ismét változik a lebonyolítás: a 2021/222-es szezon felsőházi együtteseiből, az alsóház legjobb négy csapatából, valamint a két feljutóból áll majd a tizenhatos mezőny, melyben oda-vissza mindenki játszik mindenkivel. A szezon végén három kieső és három feljutó lesz.

Sibalin Jakabtól megkérdeztük azt is, mit látott a legnagyobb pozitívumnak, illetve negatívumnak a most véget ért bajnokságot illetően. A vezetőedző előbbi kapcsán az elért célt és az egységes csapatjátékot említette. Negatívumként néhány váratlan, esteenként nagyarányú vereséget említett, főleg az alapszakaszból, a Szigetszentmiklós és a Győr elleni hazai találkozót. A Komárom VSE elleni vereség kapcsán pedig elmondta: az a pofon jókor jött csapatának, hiszen azt követően összekapta magát a társaság és több, előzetesen nehéznek tűnő mérkőzést is megnyert, például a PLER és a Balatonfüred U21 ellen.

– Ha a KVSE elleni kudarc nincs, könnyen lehet, hogy az azutáni győzelmek se jönnek össze – szögezte le. A játékosokat egyénileg Sibalin Jakab nem kívánta értékelni lapunknak, mint mondta, sok mérkőzésen volt több remek egyéni teljesítmény, a negyedik hely azonban elsősorban az olajozott csapatjátéknak tudható be. Mint fogalmazott, összességében mindenki hozzátette a magáét.

Csapatmunka ide vagy oda, két játékos kapcsán külön is megkérdeztük a trénert. Egyikük Iváncsik Tamás, aki a néhány hete véget ért szezon zárótalálkozóján játszotta karrierje utolsó mérkőzését, a másik pedig a rutinos kapus, Tatai Péter, aki ősztől áll a tataiak rendelkezésére.

–  Tomit nem kell bemutatni senkinek, még az édesapjával is játszottam együtt a válogatottban, Tomit pedig kisgyerek kora óta ismerem – kezdte Sibalin Jakab. Mint mondta, nagyon fontos volt a csapatnak, hogy testközelből láthattak olyan játékost, aki mindent megélt a kézilabdapályán, emellett a hozzáállása is példaértékű volt. Hozzátette: nehéz lesz pótolni emberileg és szakmailag egyaránt.

Tatai Péter kapcsán az edző elmondta: fontos szempont volt, hogy győriként nem kell nagy távolságot leküzdenie, emellett benne is megvan a kellő motiváció, hogy még valami emlékezeteset alkosson.

A folytatásról - A Tatai AC játékosai nyári pihenőre vonultak, mely a felkészülés kezdetéig, július 25-ig tart. A játékoskeret kapcsán Sibalin Jakab már konkrétumokkal is szolgált: Iváncsik Tamás mellett elsősorban családi okok miatt távozott Schneider Miklós, de nem tatai mezben láthatjuk a következő szezontól Zöldy Tamást, Pulai Dávidot, valamint Győrffi Máriót sem.

Tatai Péter érkezése már ismert, a többiekkel kapcsolatban a vezetőedző elmondta: zajlanak tárgyalások több játékossal is, de róluk csak később adhat tájékoztatást. Ami a nyári felkészülést illeti, a júliusi kezdés azért indokolt, mert a pontvadászat a szokásosnál némileg korábban, már szeptember első hétvégéjén elstartol. A játékosok egyébként személyre szabott edzésprogramot is kapnak, amit a felkészülést megelőzően két héten át végig kell csinálniuk. A gárda hat felkészülési mérkőzéssel hangol a bajnokságra – jórészt hozzájuk hasonlóan másodosztályú és környékbeli csapatokkal –, valamint 15-16 fős kerettel kalkulálnak az új évadra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában