Labdarúgás

2022.06.04. 10:54

Serlegemelések a Grosics Stadionban, Pécsre utazik a Zsámbék

Két kupadöntőt is rendeznek szombaton Tatabányán, a Zsámbék pedig a harmad­osztályba szeretne feljutni.

Herczeg István

A Zsámbék (zöldben) az osztályozó első mérkőzését Pécsett vívja meg

Forrás: 24 Óra

Fotó: Novotni Ákos

Az egész év küzdelmeit szeretné megkoronázni a Zsámbéki SK vasárnap, hiszen az osztályozó első mérkőzését vívja 17.30-tól a PTE-PEAC otthonában. Az oda-vissza vágós osztályozó első meccsét tehát idegenben játssza a zöld-fehér csapat, míg jövő vasárnap otthon fogadja a pécsieket a Bodó-együttes. Mint azt korábban megírtuk, három alakulatnak nem kellett osztályozót játszania, de ezek között nem volt a Zsámbéki SK, még akkor sem, ha az országos megyei első osztályú bajnokok közül a legjobb mérlege volt, hiszen 29 meccsből 27-et megnyert, csak egyet bukott el, és mindössze 9 gólt kapott. A PTE-PEAC a Baranya megyei első osztály bajnoka lett, 28-ból 22-t nyert az egyetemi gárda. 

Szombaton vívják majd a női és a férfi Megyei Kupa döntőit. Ahogy az udvariasság kívánja, először a hölgyek mérkőznek majd meg a tatabányai Grosics Stadionban, 12.30-tól. A két döntős a Dorogi FC és a Tatabányai SC lesz. A két csapat jól ismeri egymást, hiszen a bajnokságban is ez a két gárda végzett az első helyen, a Dorog hat ponttal gyűjtött többet a TSC-nél. 

A hölgyek után a férfiak következnek, a kupadöntőt a Tatai AC és a Nyergesújfalu SE vívja majd. Itt sem ismeretlen egymásnak a két csapat, hiszen a bajnokságban háromszor is találkoztak, a Nyergesújfalu a dobogó legalsó fokán végzett, a Tata pedig az ötödik helyen zárt, de mindössze három pont volt a teljes szezon alatt a különbség. A tatabányai helyszín sem lesz ismeretlen a csapatok számára, hiszen a tatai játékosok egy része tatabányai nevelés, a Nyergesújfalu vezetőedzője, Darabos Gábor pedig egy emberöltőt töltött Tatabányán. A Tata sorsolása könnyebb volt, hiszen másod- és harmadosztályú csapatok testén keresztül jutott a döntőbe, a Nyergesújfalu pedig a Bábolnát és a címvédő Zsámbékot búcsúztatta. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában