Labdarúgás

2022.06.15. 06:57

Az U15-ös fiúk és az U18-as lányok is játszanak Komárom-Esztergomból a 3 napos UP-tornán

A lányoknak a Topolya és Csongrád-Csanád, a fiúknak Galánda és Csongrád-Csanád lesz az ellenfél Pest megyében.

Herczeg István

Forrás: beküldött

Háromnapos programot szervez fiú és lány futballistáknak a tatabányai megyeházán bejegyezett Buzánszky Jenő Utánpótlás Labdarúgó Alapítvány Telkiben június 18–19. között. Komárom-Esztergom megye focistái mindkét csoportban érdekeltek – tájékoztatott Popovics György, az alapítvány kuratóriumának elnöke. 

A részt vevő csapatok Női U18 kategóriában: Topolya SC, Komárom-Esztergom és Csongrád-Csanád megye válogatottja.

Az U15 fiú kategória résztvevői: Galántai Labdarúgó Szövetség válogatottja, Komárom-Esztergom és Csongrád-Csanád megye válogatottja. 

A Buzánszky Jenő Alapítvány azért jött létre, hogy az utánpótlás-labdarúgást támogassa Komárom-Esztergom megyében, és ha lehetőség van országosan is – tájékoztatott Popovics György, az alapítvány kuratóriumának elnöke. – Nagy örömünkre már a női labdarúgás is annyit fejlődött, hogy nyugodtan rendezhetünk tornát mindkét nem számára. 

A Magyar Labdarúgó Szövetség nagyvonalú támogatásának köszönhetően a tornának a Telki edzőközpont ad helyszínt. Szeretnénk, hogyha a fiatal labdarúgók megtapasztalhatnák és átélhetnék azt az érzést, amely a felnőtteket, a nemzeti válogatott tagjait is hatalmába keríti, amikor ebben a csodálatos komplexumban laknak és készülnek a mérkőzéseikre. A mérkőzések mellett érdekes programokat is szervezünk a fiatalok számára, és reméljük, hogy felejthetetlen élménnyel gazdagodhatnak. 

A torna megrendezése nemcsak sportszakmai célokat szolgál, hanem ezzel is szeretnénk tisztelegni alapító név­adónknak, az Aranycsapat jobbhátvédjének, Buzánszky Jenőnek az emléke előtt – emelte ki Popovics György, akit személyes ismeretség is fűzött a Nemzet Sportolójához. A mérkőzések szombaton és vasárnap lesznek. Megyénk csapatainak az alábbi időpontokban lehet szurkolni: 

Június 18., szombat 
15.30 Komárom-Esztergom megye–Csongrád-Csanád megye, fiú, 
17.00 Komárom-Esztergom megye–Csongrád-Csanád megye, női. 

Június 19., vasárnap 
11.00 Topolya SC–Komárom-Esztergom megye, női, 
13.00 Galántai Labdarúgó Szövetség válogatottja–Komárom-Esztergom megye, fiú. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában