Sport

2022.05.23. 11:17

Vereséggel zárt a KVSE, simán nyert a Tata, a Komárom nagy hajrával pontot mentett

A Tatai AC (szemben) magabiztos győzelmet aratott az Ózd ellen.

K. A.-V. T.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Novotni Ákos

Kézilabda, NB I. B, női, felsőházi rájátszás, 10. (utolsó) forduló 
Komárom VSE–Algyő 17-21 (6-11) 
Komárom, 90 néző, vezette: Győr Á., Hadas D. S. 
Komárom: Kubina – Szabó-Kovacsicz, Orbán 1, Kocsis 3, Póczik 1, Temes 7, Simsik 3. Csere: Kiss, Liszkai (kapusok), Gengeliczky 2/1, Molnár, Velencei. Edző: Nagy Péter. 
Hétméteresek: 1/1, ill. 4/2. 
Kiállítások: 8, ill. 4 perc. 
Kiállítva: Kocsis (Komárom, 55.). 

A támadásban rengeteget hibázó, ziccerek egész sorát elpuskázó KVSE vereséggel zárta a szezont. Az újonc KVSE a felsőházi rájátszásban és a 20 csapatos másodosztályú mezőnyben is kilencedik helyen végzett. A csapat edzője, Nagy Péter a következő szezontól már csak a férfiegyüttes munkáját irányítja a klub kötelékein belül. 

Nagy Péter: – Gratulálok a lányoknak a bennmaradás kiharcolásához, és szeretném megköszönni nekik az elmúlt másfél év közös munkáját. Nagy élmény volt számomra velük dolgozni, és további sok sikert kívánok nekik. 

NB I. B., férfi, felsőház, 8. forduló 
Tatai AC–Ózdi KC 31-18 (18-8) 
Tatabánya, Földi Imre Sportcsarnok, 60 néző, vezette: Rózsahegyi B., Südi P. 
A tatai gólszerzők: Sárosi 6, Kreisz, Gajdos 4-4, Igali, Kiss, Schneider, Jajic 3-3, Kathi, Zöldy 2-2, Győrffi 1. Vezetőedző: Sibalin Jakab. 
Hétméteresek: –, ill. 3/3. 
Kiállítások: 8 perc, ill. –. 
Az eredmény alakulása: 10. perc: 3-1, 20. p.: 12-5, 40. p.: 22-12, 50. p.: 28-15. 

A tatai játékosok végig komolyan vették a mérkőzést és lényegében már az első félidő végére eldöntötték a bajnoki pontok sorsát. A folytatásban is csak a gólkülönbség volt kérdéses, a TAC ilyen arányban is megérdemelten nyert a felsőház sereghajtója ellen. A tataiak a 6. helyen állnak a tabellán. 

Sibalin Jakab: – Örülök a magabiztos győzelemnek, bízom abban, hogy az utolsó két fordulóban is képesek leszünk hasonló teljesítményt és hozzáállást felmutatni. 

Alsóház, 8. forduló 
Komárom VSE–FTC U21 34-34 (18-17) 
Komárom, 90 néző, vezette: Bába S., Horváth P. 
Komárom: Kisék M. – Tóth 10/7, Bodnár 7, Farkas B. 2, Oross 2, Nagy 6, Hollós 1. Csere: Eichkern (kapus), Szakács T., Kisék B. 2, Szakács P., Jaczkó, Szalai, Mizser 1, Schneider, Krancz 3. Edző: Nagy Péter. 
Hétméteresek: 8/7, ill. 3/2. 
Kiállítások: 4, ill. 10 perc. 

A bajnokság kilencedik, utolsó előtti helyén álló és már kieső Komárom fordulatos mérkőzésen, az utolsó percekben háromgólos hátrányt ledolgozva mentett pontot. 

Nagy Péter: – Jó iramú, izgalmas, közönségszórakoztató mérkőzést játszottunk, amelyen mindkét csapat megérdemelte az egy pontot. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában