Foci

2022.05.21. 07:00

Több csapat búcsúzna győzelemmel, a Tata bronzos derbit nyerne a megye I.-ben

A végéhez közelít a megyei első osztály pontvadászata, de még mindig vannak megválaszolatlan kérdések.

Herczeg István

Forrás: 24 Óra

Fotó: Dallos István

Az utolsó előtti forduló következik a megyei első osztály rájátszásában. A felsőházban az első két hely már korábban elkelt, de a harmadikért még óriási csata várható. Ennek két jelentkezője éppen egymás ellen harcol majd, ráadásul a szokásoktól eltérően szombaton. 

A Nyergesújfalu és a Tata között mindössze két pont a különbség, jelenleg a hazaiak állnak jobban. Amennyiben a Tata kikapna ezen a találkozón, szinte biztosan feladhatják a dobogós álmaikat, ám a Sárisáp és a Kecskéd is nehéz ellenféllel vív majd. Idén már kétszer találkoztak a felek, egyszer a Tata nyert 7-2-re, másszor a Vértesszőlős 8-4-re, így talán nem vagyunk túl bátrak, ha kijelentjük, hogy nem 0-0-ra számítunk ezen a meccsen. 

A már biztos ezüstérmes Koppánymonostor fennállása legjobb eredményét érte el idén, és így győzelemmel szeretne búcsúzni a szezontól hazai közönség előtt. A Sárisápnak viszont más miatt is kell a pont, hiszen ádáz a küzdelem a bronzért. Ha itt három pontot tudna szerezni az egyébként remek formában lévő Csapó-alakulat, akkor nagyot lépne a bronz felé.

Ugyanez a terve a Kecskédnek is, ám itt nagy változásnak kellene bekövetkezni ehhez. A rájátszást még a harmadik helyen kezdő csapat jelenleg nyeretlen a felsőházban, így vissza is csúszott a hatodik helyre, ráadásul a hétvégén a már bajnok, de azóta minden meccsét megnyerő Zsámbék lesz a vendég. A Linczmaier-alakulat több sebből vérzik a bajnokság végére, azonban ők voltak az egyetlenek, akiknek sikerült legyőzni a Zsámbékot, ebből pedig erőt meríthetnek a hétvégére. 

Az alsóházban már egyáltalán nincs tétje a mérkőzéseknek, ráadásul a csapatok szerdán is pályán voltak, így kipihenve sincsenek. Az alsóház vezetője, összességében a hetedik helyen álló újonc Tát Környére utazik majd. Szabó Attila csapata eddig mind a négy alsóházi mérkőzését megnyerte, így nem lenne meglepő, ha az ötödiket is behúzná. A Vértesszőlős győzelemmel szeretne búcsúzni a hazai közönségétől, ehhez a sereghajtó Nagyigmándot kellene verni. Járóka Mátyás csapata szerdán majdnem pontot szerzett az Esztergom ellen, ám ez végül nem jött össze. 

Nagy kérdés, hogy mekkora motivációval lépnek pályára Vértesszőlősön. Az Esztergom és a Vértessomló jelenleg azonos pontszámmal áll (harmadikként a Vértes­szőlős is 31 ponttal áll), így most egymás ellen dönthetik el, hogy ki végezzen előrébb. Az Esztergom ugyan már eggyel több meccset játszott, ám még helyet cserélhet a két együttes. 

Megyei I. osztály, rájátszás, felsőház, 4. forduló 
Május 21., szombat, 14 óra 
Nyergesújfalu SE–Tatai AC 
Darabos Gábor, a Nyerges­újfalu vezetőedzője: – Februárban felültünk egy száguldó érzelmi hullámvasútra, és most már júniusban a végállomáson boldogan szeretnénk kiszállni. 

Május 22., vasárnap, 15 óra 
Koppánymonostori SE–Sárisápi BSE 
Pintér László, a Koppánymonostor vezetőedzője: – Reméljük, minél többen lesznek kíváncsiak az utolsó hazai mérkőzésünkre. 

Wati-Kecskéd KSK–Zsámbéki SK 
Linczmaier László, a Kecskéd vezetőedzője: – Teljes csapattal is nagyon nehéz dolgunk lenne a felsőházban, de ilyen foghíjasan csak a túlélésre játszunk. Megpróbálunk a fiatalokkal is tisztességesen helytállni a bajnok ellen, segíteni a felkészülésüket az osztályzóra. Ráadásul ez a hazai szezonzárónk, így illene színvonalas produkcióval elköszönni a szurkolóinktól. 

Megyei I. osztály, rájátszás, alsóház, 6. forduló 
Május 22., vasárnap, 15 óra 
Környe SE–DG Tát SE 
Gulyás Tamás, a Környe vezetőedzője: – Várom a végét… 

Vértesszőlősi SE–Nagyigmándi KSK 
Tokaji Zsolt, a Vértesszőlős vezetőedzője: – Fájdalmas vereséget szenvedtünk hét közben. Szeretnénk feledtetni az eredményt. Mindent meg fogunk tenni, hogy itthon tartsuk a három pontot. 

FC Esztergom–Vértessomlói KSK 
Spóner József, az Esztergom vezetőedzője: – Szeretnénk befejezni győzelemmel ezt a bajnokságot, és úgy vonulni a pihenőre. Mindent meg fogunk tenni a három pont és a jó játék érdekében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában