Kosárlabda

2022.05.24. 21:35

Nem volt győzelmi esély Körmenden, most már nem hibázhat az OSE

Az MVM-OSE Lions elveszítette a Körmend elleni párharc harmadik meccsét, így egy vereségre került a kieséstől.

Kun Attila

Forrás: 24 Óra

Fotó: Novotni Ákos

A három nyert mérkőzésig tartó párharc harmadik összecsapásának 1–1-ről vágtak neki a felek tegnap este Körmenden.  Az első percekben Molnár zsákolásaival még tartotta magát az MVM-OSE, de miután a távolabbi dobások már nem mentek, a sokkal koncentráltabban játszó hazai csapat elhúzott tíz ponttal. Ez a különbség a negyed végéig megmaradt, de az utolsó percben Ihring kosarainak köszönhetően sikerült látótávolságon belül maradni.

A második negyed első felében mindössze egy kosarat dobott a Lions, így a hazaiak előnye 15 pontra nőtt. Bár valamelyest sikerült faragni a hátrányon, nem ment a vendégcsapatnak, a Körmend egyértelműen jobb volt. 

A harmadik negyedben a remekül játszó Gordon, Szavics és White mellé Stokes is felzárkózott a vendéglátónál, így a különbség 20 pont fölé nőtt. A záró játékrészben már csak az volt a kérdés, hogy húszon belül marad-e a vendégcsapat. Ez végül sikerült, de Sebastjan Krasovec együttesének nem volt reális győzelmi esélye (másfél perccel a vége előtt ráadásul a mezőny legeredményesebb játékosának bizonyuló Mesiceket, valamint Henryt is kiállították a játékvezetők kakaskodásért). A három győzelemig tartó párharcban így a Körmend vezet 2–1-re, többet tehát már nem hibázhat a Lions. Folytatás pénteken 18 órától Oroszlányon. 

Kosárlabda, NB I. A, rájátszás, negyeddöntő, 3. mérkőzés 
Egis Körmend–MVM-OSE Lions 84–71 (27–21, 21–14, 19–14, 17–22) 
Körmend, vezette: Kapitány G., Goda L., Nagy V. 
Oroszlány: Ihring 13/3, Mesicek 26/6, Calhoun 8/3, Carev 11/3, Molnár 4. Csere: Ruják 2, Parrish 7/3, Dorogi, Tóth. Vezetőedző: Sebastjan Krasovec. 
Kiállítva: Henry, illetve Mesicek (39.). 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában