Kézilabda

2022.05.20. 07:00

Már nincs a Grundfos kezében a saját sorsa, kiesett csapatot fogad a tatabányai együttes

Matematikai esély még mindig van arra, hogy a Kék Tigrisek megszerezzék az indulás jogát az EHF Európa Ligában, ám ehhez a riválisoknak is bukniuk kell.

Petrik József

Nincs mese: a Tatabányának holnap meg kell állítania a Kecskemétet

Forrás: 24 Óra

Fotó: Haymási Bence

Az újonc Kecskemét szurkolói bánatára retúrjegyet váltott az élvonalba és simán kiesett. Ám még ennek ellenére is volt annyi „erejük”, hogy hazai környezetben legyőzzék az akkor mélyponton lévő tatabányaiakat. Mondhatnánk, most mennyire hiányzik az a két bajnoki pont... 

– Az utolsó négy helyezett csapatnak mi ajándékoztuk a szezonban a legtöbb pontot, így eldőlni látszanak a fontos kérdések a bajnokságban – emelte ki Sibalin Jakab edző, Dragan Djukics vezetőedző jobbkeze. – Pedig a kezünkben volt a lehetőség, hogy kifejezetten jól zárjuk az idényt. A veszprémi vereség óta azonban már nem csak rajtunk múlik, hogy felérünk-e a bajnokság végén a negyedik helyre a tabellán. Ez pedig frusztráló érzés. Sajnos, mindig mi hibáztunk a döntő pillanatokban, szituációkban. 
A már kiesett Kecskemét különösebb teher nélkül, felszabadultan játszhat majd a Bányász ellen, miközben a hazaiak mindent megtesznek annak érdekében, hogy kiköszörüljék a Fejér-B.Á.L. Veszprém elleni hétvégi csorbát. 

– Nekünk most nem szabad számolgatni – hangsúlyozta Sibalin edző. – Saját magunkkal és a játékunkkal kell foglalkoznunk, és behúzni ezt a mérkőzést, mert másra nem számíthatunk, hogy kikaparja majd nekünk a gesztenyét. 

A vendéglátónál többen is kisebb-nagyobb sérüléssel bajlódnak. A szakember szerint sok játékos esetében csak a meccs napján dől el, hogy tudja-e vállalni a játékot. Az viszont biztos, hogy Balogh Zsolt nem állhat a gárda rendelkezésére. 

Kézilabda, NB I., férfi, 25. forduló 
Grundfos Tatabánya KC–Kecskemét 
Tatabánya, multifunkcionális sportcsarnok, szombat, 18 óra. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában