Úszik a sikerekben

2022.05.25. 14:41

Két arany- és egy ezüst: prágai nemzetközi versenyen is remekelt a tatabányai tehetség

Szép magyar sikerrel zárult a cseh fővárosban, Prágában rendezett V4-ek versenye, amely viadal korábban Olimpiai Reménységek Versenyeként vált ismertté.

Petrik

Forrás: beküldött

A serdülő korcsoport magyar válogatottjában helyet kapott a Tatabányai Vízmű SE szépreményű úszója, Kocsis Márta edző tanítványa, Jackl Vivien is. A házigazdák mellett magyar, szlovák és lengyel úszópalánták mérték össze tudásukat a kétnapos rangos sporteseményen. 

Jackl Vivien az egyéni számaiban remekül teljesített, hiszen a 200 méteres vegyes úszásban másodikként ért célba, a 100 méteres gyorsúszásban negyedik lett, és emellett kétszer a dobogó legfelső fokára is felállhatott. Egyéni, fő számában, a 400 méteres vegyes úszásban magabiztosan szerezte meg az aranyérmet, miként a 4x200 méteres győztes magyar váltó tagjaként is elsőséget ünnepelhetett.

A 400 méteres vegyes úszásban mindössze egy másodperccel maradt el egyéni legjobbjától, de ez az idő is azt eredményezte, hogy a verseny legeredményesebb lány úszója lett az ifjú tatabányai hölgy, amiért trófea járt... Ez nem véletlen, hiszen a két aranyérem és az egy ezüst, valamint az előkelő negyedik helyezés önmagáért beszél, remek produkció. 

A fiú versenyzőknél is a magyar válogatott tagja, Kovács Alex büszkélkedhet a legeredményesebbnek járó kupával. A remek egyéni teljesítményeknek köszönhetően végül a magyar delegáció toronymagasan megnyerte a négy nemzet a csapatversenyt.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában