Vívás

2022.05.29. 16:00

Bronzérmes lett Kun Anna a katowicei világkupán

A tatai párbajtőröző a szezon során már másodszor állhatott világkupán dobogóra, és további két negyeddöntős helyezéssel is büszkélkedhet.

Körtvélyfáy Dina

Forrás: 24 Óra

A tatai párbajtőröző a szezon során már másodszor állhatott világkupán dobogóra, és további két negyeddöntős helyezéssel is büszkélkedhet. Kun Anna ezen a versenyen is kiemelt volt, először a romániai Veres ellen nyert 15:13-ra. A kanadai Mackinnont 14:7-re, a svájci Brunnert 15:12-re győzte le. A negyeddöntőben nem volt könnyű dolga Annának, egyetlen tus döntött a javára a hazai páston vívó Swatowska-Wenglarczyk ellenében. De ez az egy tus már érmet jelentett, méghozzá bronzot, ugyanis az elődöntőben az olasz Santuccio 15:10-re legyőzte őt.

Kun Anna vívó
Forrás: 24 Óra

Nagyon örülök, hogy ismét érmes lettem, a jelek szerint sikerül egyre stabilabban teljesítenem – mondta Kun Anna a hunfencing.hu-nak. – Azért nem volt könnyű a napom, és nem éreztem azt, hogy különösebben jó formában lennék. Ugyanakkor talán éppen ezért értékes számomra ez a bronzérem, mert fogok én ennél jobban is vívni. Azt élvezem, hogy kiemelt lettem, és nem kell végigvívni a fárasztó és nehéz selejtező napokat. Továbbá érzem azt is, hogy kezdenek tartani tőlem a riválisok, és ezek mind megerősítenek. Az elődöntőben az olasz stílusa nagyon nem feküdt nekem, azon még dolgozni fogunk a mesteremmel, hogy valahogy megállítsuk őt. Várom a csapatversenyt, az Eb-t és a világbajnokságot

− nyilatkozta Plásztán Attila tanítványa, aki már a világranglista élmezőnyéhez tartozik, így a júliusi, kairói világbajnokságot, szintén a kiemeltek között kezdi majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában