Kézilabda

2022.05.19. 23:58

Bravúros győzelmet aratott a Tatabánya

A harmadosztályú női bajnokság Északi csoportjában az utolsó előtti fordulót rendezték.

K. A.–V. T.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Novotni Ákos

A második helyen álló Esztergom veszített a bajnoki címet már korábban bebiztosító Szentendre vendégeként, a nyolcadik (és utolsó mérkőzését játszó) Tatabánya viszont bravúros győzelmet aratott a negyedik Göd ellen. A férfiaknál ugyancsak az utolsó előtti kört rendezték. A nyolcadik helyen álló (és már biztosan itt is végző) Kisbér legyőzte a Lipótot, míg az ötödik (és végül ugyancsak ezen a helyen végző) Tarján pedig döntetlent játszott a Balatonfüred U23-mal. 

NB II., Északi csoport, női, 21. forduló: 
Szentendrei NKE–Esztergomi Vitézek RAFC 25-23 (14-12), Tatabányai SC–Gödi SE 29-26 (11-12). Északnyugati csoport, férfi, 21. forduló: Kisbér KC–Lipót 29-26 (15-17), Tarján SE–Balatonfüred U23 33-33 (16-17) 

NB I. B, női, felsőház, 10. (utolsó) forduló 
Komárom VSE–Algyő 
Komárom, szombat, 15.30. 

A nyolcadik helyen álló KVSE a negyedik Algyő ellen fejezi be a bajnokságot. Nagy Péter edző csapata egy győzelemmel még a hatodik helyre is előreléphet, legrosszabb esetben pedig kilencedik lesz. – A volt NB I.-es játékosokkal felálló Algyő a bajnokság végére összeszedte magát, nálunk viszont sok a sérült. Bravúr lenne a pontszerzés, de természetesen szeretnénk sikerrel zárni a bajnokságot – tudtuk meg Nagy Pétertől. 

NB I. B., férfi, felsőház, 8. forduló 
Tatai AC–Ózdi KC 
Tatabánya, Földi Imre Sportcsarnok, vasárnap, 18 óra. 

A tataiak a felsőház sereghajtóját látják vendégül. Az idegenbeli meccsen kiütéses, 11 gólos tatai siker született, (21-32) és a Sibalin-tanítványok ezúttal is esélyesebbek. Tatai győzelem esetén a jelenleg hatodik helyen álló fekete-fehérek a mezőny első felébe is felzárkózhatnak. 

Alsóház, 8. forduló 
Komárom VSE–FTC U21 
Komárom, szombat, 18 óra. 

A kilencedik, utolsó előtti KVSE ezúttal a nyolcadik Ferencvárost látja vendégül, amelyet idegenben megvert. – Bravúros győzelmet arattunk ellenük idegenben, de nem tudhatjuk, hogy most milyen kerettel állnak ki. Nálunk Mándy és Nagy küszködik kisebb sérüléssel, egyébként mindenki harcra kész – nyilatkozta a komáromiak férficsapatát is irányító Nagy Péter.

 

Címkék#kézilabda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában