Kézilabda

2022.05.15. 07:00

A szezon legfontosabb összecsapása vár a Tatabányára, a tét az európai kupaindulás

A halvány őszi szereplést követően lépésről lépésre szedte össze magát a Bányász. Hétről hétre jöttek a szezon „legfontosabb” meccsei. Mivel ezek mindegyikét hozták a Kék Tigrisek, így most valóban elérkeztek a legfontosabb összecsapáshoz, amellyel végképp menthető lehet a szezonjuk.

Petrik József

Forrás: 24 Óra

Fotó: Hagymási Bence

Az őszi „kis” Veszprém elleni hazai döntetlen már megviselte a tatabányai szurkolók idegeit, és a csapat játékosaiét is. Aztán jött a Magyar Kupa negyeddöntőben elszenvedett idegenbeli tatabányai vereség. Hát, ezt sem volt könnyű megemészteni senkinek, aki a Bányászért szorított vagy a Tatabányáért dolgozott. Ilyen értelemben tehát van tartozása a Grundfosnak ellenfelükkel szemben, amelyet most szeretne Veszprémbe leróni. A Tatabánya győzelme esetén ugyanis, szinte már biztosra vehető, hogy a Kék Tigrisek megszerzik a negyedik pozíciót a pontvadászatban, és ezzel a jogot az európai kupaindulásra... 

– Sok minden eldőlhet ezen az összecsapáson – emelte ki Sibalin Jakab edző, Djukics mester jobb keze. – A hazaiak szempontjából nincs tétje a mérkőzésnek, hiszen se előre, se hátra nem vezet számukra út. Éppen ezért teher nélkül kézilabdázhatnak. Hogy úgymond, mentett legyen a szezon, ennek a találkozónak is felértékelődött fontossága. Mivel eddigi riválisainkat legyőztük, most ez a meccs lépett elő a legfontosabbá. Van is miért visszavágnunk. Úgy gondolom, már ez kellő motivációt jelent ahhoz, hogy mindent megtegyünk a siker érdekében. 

A Tatabánya felkészülése azért korántsem zavartalan. Balogh Zsolt sérült, a szereplése több mint kérdéses. De Zdolik Bence és Ancsin Gábor is kihagyott néhány edzést. 

Kézilabda NB I., férfi, 24. forduló 
Fejér-B.Á.L. Veszprém – Grundfos Tatabánya KC 
Veszprém, városi sportcsarnok, vasárnap, 18 óra. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában