Labdarúgás

2022.05.26. 19:32

A 14 éves lány két korosztályban is gólkirály lett, a megyei öregfiúk még nem végeztek

A női bajnokságokat már lefújták, az öregfiúk azonban még küzdenek a bajnoki címért.

Herczeg István

Forrás: Dorogi FC

A felnőtt női bajnokság véget ért, a Dorogi FC végzett a tabella élén. A második helyen végül a Tatabánya zárt, de a még dobogós Környe is ugyanúgy 31 ponttal zárt, mint a TSC. A Tata 12, a Fortuna SE 5 ponttal zárta a bajnokságot. A gólkirály a tatabányai Kovács Fanni Éva lett, aki 14 találattal zárt.

A Női U19-es bajnokságot is lefújták, itt utcahosszal lett az Almásfüzitő a bajnok, 32 pontot szerzett a gárda, és veretlenül tudta le az idényt. A dobogóra a Fortuna SE, és a Zsámbéki SK lányai fértek fel, előbbi 21, utóbbi 20 pontot gyűjtött össze. A gólkirály a mindössze 14 esztendős Pusztai Barbara Mária lett, aki ebben a korosztályban 42 gólt szerzett (csapata a Kisbér összesen 52-t). A „saját” korosztályában, azaz az U15-ben viszont nincsenek szavak Pusztai gólmennyiségére: 124 gólt szerzett 16 mérkőzés alatt, ezzel pedig csapata, a Kisbéri SSE is bajnok lett ebben a bajnokságban. Érdekesség, hogy ugyanúgy 48 pontot szerzett a bajnokcsapat, ahogy a második Fortuna SE, de a kisbériek gólkülönbsége jóval jobb volt. Az utolsó fordulóban például 17–2-re verték a Rédét, Pusztai ezen „csak” öt gólt rúgott, viszont csapattársa, Bodri Brenda kilenc alkalommal volt eredményes. A dobogóra egyébként még a Dorogi FC fért fel. 

A megyei öregfiúk-bajnokság még bőven tart, egészen június közepééig. A déli csoportban még háromesélyes a bajnoki cím, hiszen a Vértesszőlős vezet (17 meccs, 46 pont), de az Oroszlány (18 meccs, 42 pont) és a Kecskéd (17 meccs, 42 pont) is lőtávolon belül van. Hétfőn utóbbi két csapat hazai pályán győzni tudott, a listavezető pihenős volt. A góllövőlistát az oroszlányi Mester Zoltán vezeti, 29 találattal áll.

Az északi csoportban két csapatra redukálódott a bajnokesélyesek mezőnye: jelenleg a Csolnoki SZSE vezet 41 ponttal, a második pedig a Tatabányai Vasas 37-el, azonban utóbbi egyesület egyel kevesebbszer lépett pályára. A góllövőlistát a csolnoki Párkányi Norbert vezeti 17 találattal, de a Tatabányai Vasas játékosa, Sándor Gábor is 16 gólnál jár. Utóbbi egyébként a megyei első osztályban szereplő Sárisáp kapusaként is szerepet kap hétről hétre, itt viszont támadóként jeleskedik. 

A megyei első osztályú U19-es férfi bajnokságának rájátszásában a Wati Kecskéd KSK a bajnoki címmel a zsebben sem áll le, hétvégén ismét nyert a második helyen álló Vértesszőlős ellen 6–2-re. Itt a dobogó legalsó fokán jelenleg a Nyergesújfalu áll. A másodosztályú U19-es bajnokság déli csoportjában véget ért a szezon, itt az Ászár KSE lett a bajnok, megelőzve a Tatabányai Vasast és a Mocsa KSE csapatát. A gólkirály 65 találattal Lengyel László lett, akinek ehhez 26 meccs kellett.

Az északi csoport is a hétvégén ért a végéhez, itt a sárisápiak örülhettek, hiszen három ponttal megelőzték Gyermely-Szomor együttesét. A harmadik helyre a Hajdu Antal FDSE futott be. Utóbbi csapat adja viszont a bajnokság gólkirályát, Molnár Balázst, aki 36 alkalommal mattolta az ellenfelek kapuját. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában