Kiemelkedő teljesítmények

2022.04.03. 12:18

Sakk-matt: a megyei bajnokság mindkét osztályában a Tatabánya győzött

A megyei I. osztály megnyerése után a Tatabányai SC sakkozói a másodosztály küzdelmeiben is a legjobbnak bizonyultak.

Kun Attila

Forrás: 24 Óra

Fotó: K. A.

A közelmúltban véget ért a megyei másodosztályú csapatbajnokság, a győzelmet a Tatabányai Sport Club harmadik csapata szerezte meg (az első csapat az NB II-ben, a második a megyei első osztályban szerepel, ahol ugyancsak bajnoki címet szerzett a megyeszékhely csapata). A tatabányaiaknak az utolsó fordulóban fél táblapontot kellett szerezniük a bajnoki cím megszerzéséhez, de semmit sem bíztak a véletlenre: 2,5-1,5-re győztek a Lángos Józsa SE ellen, így három táblaponttal előzték meg a második helyre befutó Géniuszt. A siker hátteréről Szántó Leventével, a TSC vezetőedzőjével beszélgettünk.

– A megyei másodosztályban négyfős csapatok küzdenek egymással. A cél itt elsősorban az, hogy a magasabb osztályokban kevesebb lehetőséget kapó sakkozók több játéklehetőséghez jussanak, illetve, hogy a fiatalok tapasztalatot szerezzenek. Az NB II-es és a megyei első osztályban szereplő együttesünk mellett ebben az osztályban három csapatot is indítottunk, a bajnoki cím mellett egy ötödik és egy hatodik hely a mérlegünk – tudtuk meg a szakembertől, aki kitért az egyéni teljesítményekre is.

– Ahogy a megyei első osztályban a mindhárom mérkőzését megnyerő Vereszki Bence lett a legjobb pontszerző, úgy a másodosztályban is tatabányai játékos lett a legjobb, miután Gáspár Dávid mind a kilenc mérkőzését megnyerte a bajnokság során. Tőle alig maradt el az ifjúsági korosztályú László Balázs, aki kilenc mérkőzésén 8,5 pontot szerzett – tudtuk meg Szántó Leventétől, aki hozzátette, hogy a jövőben is minél több csapatot szeretnének indítani megyei szinten. 

Megyei II. osztály, id. Szobi Géza csoport, 9. (utolsó) forduló
Esztergomi Sakkiskola–Szárligeti SE 4-0; Géniusz SE III.–Almásfüzitő SC 3,5-0,5; Géniusz SE IV.–Tatabányai SC IV. 1-3; SE Kisbér-Ászár III.–Tatabányai SC V. 2-2; Tatabányai SC III.–Lángos Józsa SE 2,5-1,5

A mérkőzéseket Naszályon rendezték.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában