Autósport

2022.04.15. 13:38

Pályafutásuk eddigi legjobb eredményét érték el a tatai autóversenyző nővérek

A Hernádi tesók a hétvégén az M-ringen vettek részt a magyar szlalombajnokság nyitányán.

Petrik József

Forrás: beküldött

Míg az idén Hernádi Ildikó és Hernádi Kitti a 7 futamosra tervezett bajnokság mindegyik fordulójában rajthoz kíván állni, addig édesapjuk, a kiváló tatai pilóta, Hernádi László itthon csak a nemzetközi futamokon tervez részt venni, mivel a külföldi Közép-Európa és Európa Bajnoki futamok élveznek prioritást számára. A lányok idén is a tavaly jól bevált Mitsubishi Colttal állnak rajthoz, de már egy év tapasztalattal. 

Az M-ringen, a magyar szlalombajnokság nyitányán a versenyzőket nem a legkedvezőbb időjárás fogadta. Az első edzések esőben zajlottak, miközben rekordszámú, 116 versenyző nevezett. Ildikó kezdte meg az előfutamot, ami három és fél körből állt. Bár egy bóját kihagyott, amiért 20 másodperces büntetés járt, így nem a legjobban kezdődött a verseny számára.

Kitti az esőben kicsit megfontoltabban autózott, és az élen zárt. A második körre elállt az eső. A harmadik körre Kitti állt az első helyen, Ildikó pedig a másodikon. Ekkor már slick gumival mentek, ezzel sokat gyorsultak. Végül Ildikó olyan precízen teljesítette a pályát, hogy kategóriájában győzött, Kitti pedig második lett. A bajnokság május elsején a Kakucs-Ringen folytatódik. 

Eredmények - 1. Hernádi Ildikó (Mitsubishi Colt) 5:23,617 perc. 2. Hernádi Kitti (Mitsubishi Colt) 5:32, 392. 3. Bálint József 6:16,641. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában