Racemachine

2022.04.07. 08:38

Nemrég elgázolták, most 1130 kilométert fut-bringázik-úszik a komáromi Szőnyi Ferenc

A megállíthatatlan komáromi vasembert az elmúlt évben ért több megpróbáltatás érte. Most Brazíliában teljesíti az 5-szörös ironman versenyt.

Kemma.hu

Forrás: Szőnyi Ferenc - versenynapló/ Facebook

Mint arról korábban beszámoltunk, Szőnyi Ferenc, Komáromi vasembere Brazíliában küzd meg az 1130 kilométeres távval: egyhuzamban 19 kilométer úszás, 900 kilométer kerékpározás és 211 kilométer futás vár rá a versenyen. Az 57 éves triatlon legenda mindezt úgy teljesíti a napokban, hogy 1 évvel ezelőtt műtötték térdét, egy tavalyi mexikói ironman versenyen pedig szörnyű baleset érte: elütötte egy autó.

A Racemachine becenévvel illetett Szőnyinek a mostani megmérettetésen az 50 méteres medencében 380 hosszt, a 7000 méteres bringapályán 128 kört, a 2000 méteres futópályán pedig 105 kört kell teljesítenie 140 órás szintidő alatt. A vasember az úszással kezdett: 10 óra 40 perc alatt már teljesítette is ezt a versenyszámot. Úszás után pedig azonnal kerékpárra pattant. A 7 kilométeres, sok kanyarral kialakított pályán az erős igénybevételtől a vasember sérült térde begyulladt és földagadt. Ám Feri nem ismer lehetetlent: így is sikerült 46 óra alatt letekernie a 900 kilométert.

Mint közösségi oldalán olvasható a vasember zuhanyzás és masszázs után elindult futni. Mindezt úgy, hogy a verseny előtt egy héttel még kezelésen volt a térdével. Egészen jól is ment neki a futás 100kilométerig. Azóta komoly gondjai adódtak, de Szőnyi versenyt ilyen apróság miatt nem ad fel. Kevesebb van már hátra, mint mögötte, és szépen tartja a 2 helyet a brazíliai versenyen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában