Labdarúgás

2022.04.20. 21:42

Megvan az engedély: az MLSZ-en már nem múlik a Dorog NB II.-es indulása

Az élvonalbeli csapatok közül a Kisvárda és az Újpest mindkét listáról hiányzik.

K. A.

Forrás: 24 Óra

Fotó: H. B.

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) Elsőfokú Licencadó Bizottsága közzétette azon klubok listáját, amelyek megkapták az NB I.-es, valamint az NB II.-es játékengedélyt a 2022–2023-as futballidényre. A jelenleg NB II.-es klubok közül a Diósgyőr, a Haladás, a Kecskemét, a Nyíregyháza és a Vasas kapott NB I.-es licencet, míg az élvonalbeliek közül a Gyirmót és az MTK. Az NB I.-es mellett UEFA-licencet is kapott a Debrecen, a Fehérvár, a Ferencváros, a Honvéd, a Mezőkövesd, a Paks, a Puskás Akadémia, a Zalaegerszeg és az NB II.-es Győr. 

Az MLSZ a közleményében leírta, hogy azon klubok, amelyeknek a licenckérelmét az április 19-i ülésen nem hagyták jóvá, április 20-tól április 29-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket. Az Elsőfokú Licencadó Bizottság következő ülését várhatóan 2022. május 6-án tartják meg. Azon klubok kérelmeiről döntenek, amelyek az első ülésen nem kapták meg az igényelt licencet.

Az ülés végeztével az elsőfokú eljárás lezárul, a kluboknak nincs lehetőségük hiánypótlás keretében további dokumentumokat benyújtaniuk. Az Elsőfokú Licenc­adó Bizottság döntése ellen a döntés kézhezvételétől számított 8 napon belül lehet fellebbezést benyújtani. Az NB II.-ben szereplő Dorogi FC a következő szezonra is megkapta a másodosztályú induláshoz szükséges engedélyt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában