Üdv a klubban!

2022.04.19. 20:51

Két magyar válogatott játékost igazolt a Grundfos: Perdo és Topic érkezik Tatabányára

Az egyaránt magyar válogatott Rodríguez Álvarez Pedro és Topic Petar nyáron távozik a Balatonfüred férfi kézilabdacsapatától és Tatabányán folytatja pályafutását.

Kun Attila

Forrás: 24 Óra

Fotó: Hagymási Bence

 A spanyol származású jobbszélső 2016 óta játszik Magyarországon, előbb a Pick Szegedben szerepelt, 2019 óta pedig Balatonfüreden kézilabdázik. A Grundfos Tatabánya KC honlapja interjút közöl a játékosokkal, Rodríguezt így idézi: 

Először is azért választottam a Tatabányát, mert számomra fontos, hogy a válogatott játékosok egy ligában vagy akár egy csapatban is játsszanak, ezzel erősítve mind a bajnokságot, mind a válogatottat. Másrészről pedig tetszett az a projekt, amit felvázoltak nekem.

A horvát származású beálló, Topic Petar ugyancsak 2016-ban került Magyarországra, előbb a Vác együttesében szerepelt, majd egy évvel később Balatonfüredre került. A kérdésre, miért döntött Tatabánya mellett, így válaszolt:

A Tatabánya mindig a magyar bajnokság élmezőnyébe tartozott, habár az elmúlt két év kissé hullámvasút szerűen alakult a klubnak. Azonban mindent megtesznek azért, hogy fejlődjenek, jobbá váljanak és ez egy fontos tényező volt számomra, amikor ezt a csapatot választottam. Szerettem volna egy új lépést tenni a karrieremben öt év balatonfüredi játék után. Miután beszéltem a Tatabányával, egyértelmű volt számomra, hogy a céljaink egyeznek, így nem volt nehéz a választás.

Mindkét kézilabdázó 2020-ban szerezte meg a magyar állampolgárságot, részt vettek tavaly az egyiptomi világbajnokságon és idén a részben hazai rendezésű Európa-bajnokságon is a magyar válogatottal. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában