Másodosztály

2022.04.23. 08:53

Ideje nyerni: újabb felsőházi csapat ellen lép pályára a Dorogi FC

Immár nem túlzás kijelenteni, az alaposan elszúrt tavasz miatt a bennmaradásért küzdenek a dorogiak.

Vá. T.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Hagymási Bence

Az előny mindössze három pont a legjobb kiesőhelyen álló budaörsiekkel szemben, ebből kellene legalább két egységet megőriznie a szezon végéig a Feny­vesi-csapatnak
A soron következő ellenfél sem ígérkezik azonban könnyűnek, hiszen a Balaton-partiak az előkelő 5. helyen állnak a tabellán, mindössze 7 vereséggel, mely a Vasas és a Diósgyőr után a harmadik legkevesebb a mezőnyben (holtversenyben a Kecskeméttel).

Vasárnap nagy skalpot gyűjtöttek, a 4. Szeged otthonában nyertek 3–2-re. A 32 kapott góljuk sem néz ki rosszul, ennél kevesebbszer csak a Vasas, a Szeged, a Haladás és a PMFC védelme kapitulált a szezonban. Igaz, a 37 szerzett találat nem túl fényes, a felsőházban a harmadik legkevesebb. Ebből tehát leszűrhető, hogy az első gól döntő jelentőségű lehet a mérkőzésen. Ősszel Dorogon egyébként magabiztos, 4–1-es hazai siker született, ebbe azért kapaszkodhatnak a piros-feketék. 

A találkozót követően már csak négy mérkőzése lesz a Dorogi FC-nek, így a soron következő öt találkozón nem nagyon fér bele a hiba, ráadásul a feljutásért küzdő Kecskemét, és a Pécs is érkezik még a városba, a jelenleg utolsó előtti Szolnok pedig kiesési rangadót vívhat majd a Dorog ellen hazai pályán, ha minden így marad.

Labdarúgó NB II., 34. forduló 
BFC Siófok – Dorogi FC 
Siófok, vasárnap, 17 óra. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában