Bravúr

2022.03.24. 17:30

Juniorként sem kímélte a felnőtteket, országos bajnok lett a tatabányai dzsúdós

Szombaton Zalaegerszegen rendezték meg a dzsúdósok Felnőtt Országos Bajnokságát, amelyen kiemelkedő tatabányai eredmények születtek.

Kun Attila

Forrás: Beküldött

A zalai megyeszékhelyen rendezett országos bajnokságon az Ippon Judo Tatabánya SE versenyzői kitűnően szerepeltek, hiszen egy arany- és két bronzérmet szereztek. A harmadik helyeket a lányok gyűjtötték be: Keller Rebeka az 52, Varga Réka pedig a +78 kg-os súlycsoportban állhatott dobogóra. 

Rebeka junior korosztályúként érte el ezt a nagyszerű eredményt a felnőttek között, az elődöntőben ráadásul csak az olimpiai ötödik helyezett (és később az országos bajnokságot is megnyerő) Pupp Réka tudta megállítani. Az ob-specialista (háromszoros bajnok) Varga Réka ezúttal bronzérmet nyert, ő is a későbbi győztes ellen veszített az elődöntőben. A legnagyobb sikert Szabó Áron érte el, aki ugyancsak juniorként diadalmaskodott a felnőttek között 73 kg-ban. A szintén junior Mikiklósvölgyi Dániel az első fordulóban búcsúzott a 81 kg-osok között. 

Csernoviczki Csaba vezetőedző külön is értékelte versenyzői teljesítményét. – Keller Rebeka ippongyőzelemmel kezdett, majd egyetlen legyőzője, Pupp Réka ellen is nagyszerűen helytállt, egyenrangú ellenfél volt, intésekkel ráadásul ő vezetett, de a mérkőzés végére elfáradt és leszorítással veszített.

Rebeka jelenleg az érettségire készül, így naponta csak egyet edz, míg riválisai kettőt. Elsősorban ennek köszönhető, hogy fizikálisan jelenleg nincs a legjobb állapotban, ennek ellenére a harmadik helyért vívott mérkőzésen ő nyert leszorítással. 

Varga Réka az elődöntőben esett ki, a többi mérkőzését viszont ipponnal nyerte. Számára a fő cél jelenleg a főiskolás Eb-n való részvétel Lódzban – beszélt a lányokról a szakvezető.

 – Miklósvölgyi Dániel edzőtáborból érkezett, enervált volt, így az első fordulóban búcsúzott. Szabó Áron a legnépesebb mezőnyben, 19 induló közül lett a legjobb. 

Végig kitűnően dzsúdózott, mind a négy mérkőzését ipponnal nyerte, ráadásul ellenfelei egyetlen akciót sem tudtak végrehajtani rajta. 

A döntőben Európa Kupa-győztes ellenfelét verte egy karfeltolásos válldobással – tudtuk meg Csernoviczki Csabától, aki azt is elmondta, hogy Keller Rebeka, Miklósvölgyi Dániel és Szabó Áron is a korosztályos Európa-bajnokságra szeretne kijutni, és már a közelgő olaszországi juniorversenyre készülnek, amely válogató is lesz a magyar Eb-válogatottba kerülésért. 

A fiatalok edzői Csernoviczki Éva, Nagy István Levente és Csernoviczki Csaba. És ha már Csernoviczki Csabánál tartunk: ő volt az utolsó férfidzsúdós, aki tatabányai színekben, még a TBSC versenyzőjeként nyert országos bajnokságot a felnőttek között, még 1987-ben. 35 év után tanítványa, Szabó Áron követte. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában