Kun Anna

2022.03.07. 15:43

Bravúr: a budapesti párbajtőr Grand Prix-n lett ezüstérmes a tatai vívólány

Kun Anna lehengerlő vívással egészen a döntőig menetelt a budapesti párbajtőr Grand Prixen. A fiatal tatai vívólány végül a dobogó második fokára állhatott fel.

Kemma.hu

Vívás - Országos bajnokság

Fotó: Illyés Tibor

Büki Lili junior Európa-bajnoki címe után újabb tatai vívólány elképesztő teljesítményének örülhetett az ország. Kun Anna a budapesti párbajtőr Grand Prixen állhatott a dobogó második fokára - számolt be róla a Nemzeti Sport. A fiatal vívót az egész nap során a sportág egyik legnagyobb magyar legendája, Szász-Kovács Emese is buzdította.

Kun Anna a verseny után úgy nyilatkozott, hogy az elsődleges cél a legjobb nyolc közé kerülés volt, majd miután ezt elérte, már teher nélkül, felszabadultan vívott. A tatai lány a legjobb 32-be jutásért a a kolumbiai aramillo Quevedot verte 15-9 arányban. A 16 között a dél-koreai Li Hje Int sikerült Annának kiejtenie. A nyolcaddöntő szoros csatát hozott a hongkongi Kong ellen, de 13-12-es eredménnyel a tatai lány menetelt tovább. A negyeddöntőben és az elődöntőben is észt versenyzőt múlt felül Kun Anna, így bravúros teljesítménnyel bejutott a döntőbe. A fináléban az olasz Santucciot már nem tudta megszorongatni a magyar versenyző, így végül ezüstéremmel zárta a rangos versenyt.

Kun Anna elmondta, hogy először furcsa volt számára, hogy újra közönség előtt vívhatott, de nagyon örült a buzdításnak. A fiatal lánynak a döntő után Szász-Kovács Emese is gratulált.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában