Atlétika

2022.02.08. 06:22

Tatabányai bravúr Berlinben: világsztárokat ugrott túl Lesti Dia

Lesti Dia, a Tatabányai SC Geotech távolugrója Berlinben ért el bravúros negyedik helyet a nemzetközi fedettpályás atlétikai versenyen.

Kemma.hu

Forrás: 24 Óra

Fotó: Zantleitner Ingrid

A Tatabányai Sport Club közösségi oldalán számolt be arról , hogy hétvégén rendezték meg Berlinben a nemzetközi fedettpályás atlétikai versenyt, ahová a a Tatabányai SC Geotech távolugrója, Lesti Dia is meghívást kapott. A legjobbak között versenyezve bravúros eredményt ért el.

Mint írják, Dia szenzációs versenyzéssel kilenc centimétert javított idei legjobb eredményén. A Nemzeti Sport arról adott hírt, hogy a tatabányai versenyző negyedik próbálkozásra 644 centiméterre repült, ami mindössze négy centivel marad el az egyéni csúcsától. A másik magyar induló, Farkas Petra 616 cm-rel hatodik lett, a győzelmet a svéd Khaddi Sagnia szerezte meg 668 centiméterrel. Lesti Dia a negyedik helyet szerezte meg.

– Ez a világ egyik legnagyobb, legrangosabb fedettpályás atlétikai versenye, amelyre Lesti Dia is meghívást kapott. Különös büszkeséggel tölt el minket, hogy Dia rendkívül magabiztos versenyzéssel világsztárokat utasított maga mögé. 6.44 méteres eredményével a bravúros negyedik helyezést szerezte meg. Sportolónk kilenc centiméterrel javította meg idei legjobb eredményét – értékelt a sikeres viadalt követően Salamon Zoltán, a TSC Geotech vezetőedzője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában