NB

2022.02.13. 23:35

Győzelem, döntetlen és vereség: mindegyikből jutott egy a hétvégén a megyébe

A tavaszi idényben még nyeretlen Dorog kikapott Szegeden az NB II.-ben, míg az NB III.-as idényrajton a Tatabánya három, a Komárom pedig egy pontot szerzett.

A 24 Óra összeállítása

Forrás: beküldött

A dorogiak ugyan Girsik bombagóljával hamar vezetést szereztek, ám a Szeged előbb egyenlített, majd a második félidő közepén fordított is. A Dorog 31 ponttal a 10. helyen áll a tabellán. 

Fenyvesi László: – Szép góllal szereztünk vezetést, amelyre a Szeged hasonlóan széppel válaszolt. Utána volt még egy-két veszélyes lehetőségünk, de a hazai kapus védett. A második játékrészben talán csak egy vagy két hazai helyzet volt, amelyek egyikéből gól született. Az egy pontra rászolgáltunk volna, akartunk, küzdöttünk, de sajnos kikaptunk. 

Labdarúgás, NB II., 23. forduló

Szeged-Csanád Grosics Akadémia–Dorogi FC 2-1 (1-1) 

Szeged, Szent Gellért Fórum, 700 néző, vezette: Szilágyi S. (Máyer G., Kiss B.). 

DOROG: Mursits – Kárász (Nyíri, 73.), Dlusztus, Izing, Papp – Szerencsi (Rácz, 80.), Tóth (Lőrincz, 80.), Barna (Hajdú, 62.) – Oldal, Girsik (Vígh, 80.), Szedlár. Vezetőedző: Fenyvesi László. 

Gólszerző: Horváth (32.), Gajdos (69.), ill. Girsik (8.). 

Megkezdődött a tavaszi idény a harmadosztályban is, így a Nyugati-csoportban érdekelt két csapatunk a téli szünetet követően újra bajnoki meccset játszott. A Tatabánya keretében nem sok átigazolás volt, hárman távoztak, míg érkező nem volt. A Sopronnál annál inkább, új játékosokkal és új vezetőedzővel érkezett a piros-fehér csapat a Bányászhoz. A Bekő-legénység már 3-0-ra vezetett, amikor magához tért a Sopron, ám csak két gólt tudtak szerezni Bücs Zsolték, így Tatabányán maradt a három pont. 

Bekő Balázs: – Némileg idény eleji formában játszottunk, ugyanakkor a futballunk bizonyos szakaszokban kifejezetten ígéretes volt. Megnyugtató előnyt szereztünk, amit buta módon csaknem egészében elvesztettünk. Ettől függetlenül magabiztosan és megérdemelten nyertünk. 

NB III., Nyugati-csoport, 21. forduló 

Tatabányai SC–SC Sopron 3-2 (2-0) 

Tatabánya, vezette: Jakab Á. (Volentics E. J., Juhász L.). 

Tatabánya: Balla – Árvai, Hadobás, Kovács, Krupánszki, Gyürki (Farkas Z., 62.), Szegleti, Letenyei (Hoszpodár, 69.), Klausz, Farkas V. (Kocsis, 69.), Módi (Györe, 50.). Vezetőedző: Bekő Balázs. 

Gólszerző: Farkas V. (23.), Klausz (42.), Kovács (66.), illetve Krizsonits (69.), Baranyai (72.). 

A Komárom igencsak aktív volt az átigazolási piacon télen, így a kezdőcsapatban négy új játékos is helyet kapott. Bozsik Péter ezzel együtt sem volt könnyű helyzetben, hiszen a kispadon mindössze négy mezőnyjátékos és egy kapus ült. A találkozó végül nem hozott gólt, így mindkét megyei csapatunk veretlen maradt az NB III. tavaszi nyitányán. 

Bozsik Péter: – Összességében igazságos eredmény született, igaz, az első negyedórában volt egy-két lehetőségünk, később pedig a Perutz alakított ki veszélyt a kapunk előtt. Talán egy hajszállal mi voltunk a jobbak, nagyjából az történt a pályán, amit mi akartunk, a végjátékban azonban sajnos pontatlanok voltunk. 

Pápai Perutz FC–Komárom VSE 0-0 

Pápa, vezette: Kubicsek M. (Kovács II. G., Kondákor T.). 

Komárom: Bánfalvi – Horváth M. D., Peszmeg, Csernák, Végh, Simigla, Köles, Szecsődi, Göblyös, Schiller, Horváth R. (Tóth P. A., 61.). Vezetőedző: Bozsik Péter. 

A Tatabánya 32 ponttal a 6., a Komárom 22-vel a 16. helyen áll. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában