Győzelem az új erődben

2022.02.15. 21:49

A Grundfos diadalával került fel Európa térképére a tatabányai sportcsarnok

Ötgólos hátrányt ledolgozva győzött hazai közönség előtt a Grundfos Tatabánya KC.

Herczeg István

Forrás: 24 Óra

Fotó: Hagymási Bence

Visszavágásra készült a Grundfos Tatabánya KC, hiszen a két csapat első meccsén az AEK Athén 34-26-ra diadalmaskodott. A Tatabánya új stadionjának nemzetközi bemutatkozásának első pár percében nem esett találat, az első gólra jó négy percet kellett várni, ezt Zdolik szerezte.

Az első játékrészben fej fej mellett haladt a két csapat, egy gólnál több alig-alig volt a különbség, így nem is okozott meglepetést, hogy a félidőre 12–12-es döntetlennel vonultak a felek. A második játékrész elején csak egy csapat volt a pályán, miután az athéniak sorozatban öt gólt dobtak hat perc alatt.

Egy időkérést követően a Bányász új erőre kapott, és megkezdte a felzárkózást. Sokáig kettő volt a vendégek előnye, aztán több Bartucz-bravúrt követően a vezetést is átvette a Tatabánya. Az utolsó támadást az Athén vezette, de Bartucz óriási védéssel megnyerte a mérkőzést a hazaiaknak. 

Dragan Djukics, a Tatabánya vezetőedzője: – Érdekes mérkőzés volt, ezek a meccsek különlegesek számunkra, hiszen európai élcsapatokkal játszhatunk. Nagyot küzdöttünk, fölálltunk ötgólos hátrányból is, de a végén egy kis szerencse is kellett a sikerhez. 

Dimitrisz Dimitruliasz, az AEK Athén vezetőedzője: – Fantasztikus mérkőzés volt, rengeteg hullámvasúttal. A második félidő elején gyors gólokkal elléptünk, viszont a csapat forgatása nem mindig jött be. Büszke vagyok az együttesemre! Mi az Európa-ligát egy nagy kalandként fogjuk fel. 

Kézilabda EHF Európa-Liga, férfi, D-csoport, 7. forduló 
Grundfos Tatabánya KC-AEK Athén (görög) 25-24 (12-12) 
Tatabánya, multifunkciós sportcsarnok, 2500 néző. Vezette: M. Vesovics, N. Mitrovics (montenegróiak). 
Tatabánya: Bartucz - Urban (2), Zdolik (3), Sunajko (2), Stojnic, Hornyák B., Ancsin (6). Cserék: Győri (7), Juhász (2), Balogh (2), Fekete (1), Fotache. Vezetőedző: Dragan Djukics. 
Az eredmény alakulása: 8. p.: 2-3, 14. p.: 6-4, 25. p.: 10-10, 37. p.: 12-17, 43. p.: 18-20, 51. p.: 22-22. 
Kiállítások: 14 p., ill. 6 p. 
Hétméteresek: 5/5, ill. 4/1. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában