Atlétikai sikerek

2022.02.16. 22:59

3 arany, 2 ezüst és egy bronz: jól ugrottak és futottak a tatabányai sportolók

Érett versenyzéssel, kiváló eredményeket értek el a tatabányai sportolók a különböző korosztályos seregszemléken. Így csillogó érmekkel térhettek haza a magyar bajnokságokról.

Petrik József

Forrás: TSC

Szenzációs eredményeket értek el a Tatabányai SC-Geotech atlétái a nyíregyházi korosztályos magyar bajnokságon. Luterán Fanni magasugrásban, Nagy Nóra és Árvai Róbert 3000 méter síkfutásban nyert bajnoki címet. Szabó Benjámin 3000 méteren, Nagy Nóra 1500-on nyert ezüstérmet, míg Valkó Júlia ugyanebben a számban bronzérmes lett. Versenyzők kiemelkedő teljesítményével elégedett volt Salamon Zoltán vezetőedző is. 

– A középtávfutók sikereivel zárult a kétnapos U 18-as és U 20-as korosztályos ob. Árvai Robi és Szabó Benjámin egymást segítve, váltott vezetéssel, taktikából jelesre vizsgázva utasították maguk mögé a mezőnyt – emelte ki Salamon Zoltán.

Az ugyancsak középtávfutó Nagy Nóri szintén magabiztos versenyzéssel állhatott a dobogó tetejére, és ezzel újabb bajnoki címet szállított a Reichnach-csoportnak. A kiemelkedő eredmények közé sorolódik a Luterán testvérek teljesítménye is, mert Fanni bajnoki címe mellé testvére, Gergő két ugrószámban is a legjobbak közé került.

Nagy Nóri és Valkó Juli dobogós helyei is értékesek, miként Pénzes Juli magasugró és Szűcs Anna hármasugró ötödik helyezése. De döntős volt Perenyei Nóri hármasugrásban és Benke Bendegúz 60 méter gátfutásban. A fiúk 4x200 méteres váltója (Nagy Donát, Benke Bendegúz, Jelenik Tamás, Tiebel Dominik) negyedik lett. 

A fiatalokat Reichnach Ferenc, Farkas Zoltán, Luterán László, Babicz Pál, Henyecz László, Hoffer József, Társi Zoltán és Barta Attila edzők készítették fel. A bajnokság keretein belül a Magyar Atlétikai Szövetség nyílt távolugróversenyét is megrendezték. Itt állt rajthoz a TSC- Geotech két fiatal versenyzője, Gerics Roland és Salamon András. Előbbi 736 centiméteres eredménnyel a harmadik, míg András 732 centiméterrel a negyedik helyezést szerezte meg. 

A tatabányaiak éremszerzői, női magasugrás - 1. Luterán Fanni 169 cm. 1500 m-es síkfutás: 2. Nagy Nóra 4:51,41 perc, 3. Valkó Júlia 4:51,87 perc. 3000 m-es síkfutás: 1. Nagy Nóra 10:25,91 perc. Férfi 3000 m-es síkfutás: 1. Árvai Róbert 8:51,16 perc, 2. Szabó Benjamin 8:53,90 perc. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában