Labdarúgás

2022.01.26. 12:45

Kassai Bulgáriában folytatja? – Tatabánya mindig is fontos volt a játékvezető életében

Metodi Sumanov bolgár újságíró információi szerint Kassai Viktor lesz a Bolgár Labdarúgó-szövetség játékvezetői bizottságának vezetője.

Herczeg István

Forrás: beküldött

Sumanov úgy tudja, a magyar szakember másfél évre szóló szerződést ír alá. Kassai Viktor – akinek a pályafutásáról szóló életrajzi könyv decemberben jelent meg – tavaly szeptemberben, 20 hónap elteltével távozott az Orosz Labdarúgó-szövetség (RFS) játékvezetői szakmai vezetői pozíciójából

– Minden országnak megvannak a sajátosságai, mindenhol másként szervezik a futballt és a játékvezetést. Ring György kollégámmal azért vágtunk bele, mert a szövetségnél szerették volna a nyugat-európai normák irányába terelni a játékvezetést, ebben kérték a segítségünket. Ennek szellemében álltunk munkába, ám az évtizedes, olykor évszázados beidegződéseket nem minden esetben lehetett megváltoztatni. Márpedig amikor az ember sokszor falakba ütközik, el kell döntenie, mennyi konfliktust képes még elviselni. A csaknem két év alatt a legjobb tudásunk szerint próbáltunk segíteni, több területen is sikerült változást elérnünk, de elérkezett az a pont, amikor másnak kell megpróbálnia továbbvinni ezt a folyamatot –nyilatkozta korábban Kassai Viktor az orosz feladatáról. 

– Számtalan egymás mellé és fölé rendelt szervezet működik, ami azt eredményezte, hogy sokszor a játékvezetők sem tudták, kinek az iránymutatására kell hallgatniuk. Rengetegen akartak beleszólni a munkánkba, és befolyásolni azt, de ezzel együtt emberileg és szakmailag is sokat kaptam ettől az időszaktól. Korábban sohasem éltem huzamosabb ideig külföldön, ebben a munkában ráadásul nem mi, hanem az orosz játékvezetők voltak a fontosak, nekünk kellett alkalmazkodni hozzájuk – tette hozzá a tatabányai játékvezető. Arról is szót ejtett, hogy melyik várost érzi igazán otthonának. 

– Tatabánya mindig is fontos volt az életemben, nem véletlen, hogy mielőtt Oroszországba költöztem, sokat foglalkoztam a Komárom-Esztergom megyei játékvezetőkkel, jelenleg Erős Gábor barátom a bírók főnöke ott. Az ember próbál visszaadni valamit, ahonnan a legtöbbet kapta, én sem feledem a gyökereimet, de életvitelszerűen Budapesten élek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában