Labdarúgás

2022.01.27. 07:55

Igaz a hír: Kassai Viktor Bulgáriában folytatja

Kassai Viktort nevezték ki a Bolgár Labdarúgó-szövetség játékvezetői bizottságának vezetőjének. A 46 éves szakember másfél éves szerződést írt alá.

H. I.

Kassai Viktor

Forrás: AFP

Igaznak bizonyult a korábbi hír, miszerint Kassai Viktor Bulgáriában kaphat munkát. A bolgár szövetség közleményéből kiderül, a magyar szakember az országban fog lakni, hogy teljes körűen irányíthassa a helyi játékvezetők munkáját. 

Egy ilyen ismert szakember kinevezése jó fényt vet a bolgár szövetség hírnevére a nemzetközi porondon, valamint bizonyítéka a bolgár futball fejlesztésére irányuló törekvéseinknek. Biztos vagyok benne, hogy Kassai tekintélyével és szakértelmével magasabb szintre fogja emelni a bolgár játékvezetést.

– mondta el Boriszlav Mihajlov, a Bolgár Labdarúgó-szövetség elnöke. Kassai Viktor – akinek a pályafutásáról szóló életrajzi könyv decemberben jelent meg – tavaly szeptemberben, 20 hónap elteltével távozott az Orosz Labdarúgó-szövetség (RFS) játékvezetői szakmai vezetői pozíciójából. 

Arról egyelőre nincs pontos információ, hogy más magyar szakember követi-e a tatabányai játékvezetőt, hiszen az orosz munkavállalásakor Ring György is fontos szerepet kapott a szövetségben. Ugyanezt a feladatkört Magyarországon jelenleg a nemrégiben megválasztott Hanacsek Attila tölti be, aki Puhl Sándor sajnálatos halála miatt lett a „főnök”. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában