Gyász

2022.01.16. 21:42

Elhunyt Szepessy László edző, aki egykor a Tatabányát is irányította

Az edző súlyos betegséggel küzdött, 72 éves korában érte a halál.

K. A.

Forrás: Dunaújvárosi Hírlap

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Hetvenkét esztendős korában elhunyt Szepessy László (1949–2022), a Ferencváros és a Rába ETO korábbi magyar bajnok futballistája. Az edző halálhíréről az általa annak idején játékosként és edzőként is szolgált dunaújvárosi labdarúgóklub számolt be a Facebook-oldalán.

Mint a nemzetisport.hu részletezi, az egykori futballista a BEAC-ban és a Budapest Honvédban nevelkedett, megfordult Belgiumban, majd játszott a VM Egyetértésben, a Dunaújvárosban és a Volánban. 1980-ban lett a Ferencváros játékosa, és tagja volt az 1981-ben bajnokcsapatnak.

Az Üllői útról Kecskemétre ment, 1982 és 1984 között a Rába ETO játékosa volt, 1983-ban másodszor is bajnoki címet ünnepelhetett, egész életében emlegette, mennyi mindent tanult akkori edzőjétől, Verebes Józseftől. 1990-ben kezdett edzősködni, az akkor 35 esztendősen kinevezett Nyilasi Tibor hívására visszatért az Üllői útra, ahol Mucha Józseffel pályaedzőként dolgoztak az új együttes felépítésén, amely az 1991–1992-es idényben aranyérmes lett. Az FTC előtte 1981-ben volt magyar bajnok, Szepessy László tehát játékosként és edzőként is beírta magát a zöld-fehérek történetébe. 

Szepessy 1995 őszén öt mérkőzés erejéig a Tatabányai FC akkor NB II.-es csapatánál is edzősködött. A Diósgyőr, a Győr és (újra) a Dunaújváros után a magyar U16-os válogatottat irányította, majd a 2018–2019-es idényben a Gyirmótot vezette.

A korábbi nagyszerű labdarúgónál 2021 márciusában diagnosztizáltak végbélrákot, túlesett egy életmentő műtéten, de a kór nem sokkal később újra megtámadta. November óta kórházban kezelték. Szervezete január 15-én adta fel a harcot a betegség ellen. Szepessy Lászlót az FTC saját halottjának tekinti.

Címkék#gyászhír

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában