Küzdelmek árán

2022.01.08. 08:40

16 alakulat szállt harcba a trófeáért, végül Dorog győzött a tornán

A dorogi FC Firka győzelmével ért véget a hagyományos és ezúttal is nagy érdeklődésre számot tartó szilveszteri futballkupa Pilismaróton.

Walczer Patrik

Forrás: 24 Óra

Fotó: W. P.

Immár huszonnegyedik alkalommal rendezték meg a pilismaróti Nyírő Csaba Sportcsarnokban a nagy hagyományokkal bíró Szilveszter Kupát. Nagy érdeklődés övezte a tornát, hiszen kezdetben kilenc csapatot vártak a szervezők a megmérettetésre, végül tizenhat alakulat szállt harcba a győztesnek járó trófeáért. 

A szervezők négy, egyaránt négycsapatos csoportba osztották a nevezőket.

Nagy küzdelmek folytak a pályán, hiszen a körmérkőzések után csak a csoportelsők juthattak be az esti négyes döntőbe. Kiütéses győzelmek is születtek: a Bad Boys például 14-0-ra verte a Sundayt, a Bástya 10-2-re a Molit, míg a Blue Terror 9-0-ra a Wolfflockot. 

A csoportmérkőzések során többségében érvényesült a papírforma, hiszen az esélyesek jutottak tovább az esti fináléba, ugyanakkor a lábatlani illetőségű Forest kiesése némileg meglepte a jelenlévőket. A legjobb négy között is körmérkőzéseket vívtak a felek, így dőlt el végül az első négy hely sorsa. 

Az eredményhirdetésnél Osvald Zsolt főszervező, a sportcsarnok vezetője beszélt az amatőr foci jelentőségéről, méltatta a torna sportszerűségét és színvonalát. Matula bácsi szavaival búcsúzott a résztvevőktől:

Ha el nem múlna, ami rossz, hogyan gyühetne, ami jó?

Ami a végeredményt illeti, a Pest megyei Berence-Kemence végzett a negyedik, a pilismaróti Bad Boys a harmadik, az esztergomi Blue Terror pedig a második helyen, a győzelmet a dorogi FC Firka szerezte meg. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában