Eredmények

2021.12.05. 21:15

Nem volt sikeres a hétvége: sárban estek-keltek a dorogi focisták a hétvégén

A hétvégén csak a Tatabánya tudott pontot szerezni NB-s csapataink közül, a Dorog és a Komárom egyaránt hazai pályán veszített. Az NB III-ban egyébként az utolsó idei fordulót rendezték, így a Komárom és a Tatabánya is pihenőre vonulhat.

A 24 Óra összeállítása

Forrás: 24 Óra

Fotó: Hagymási Bence

Két erős középcsapat mérkőzött egymással Dorogon, hiszen a házigazda a hatodik, a vendégegyüttes pedig a kilencedik helyről várta az összecsapást, és hogy még nagyobb legyen a tét, a két csapatot mindössze egy pont választotta el egymástól a tabellán. Bár a közelmúltban több százmillió forintból újították fel a Buzánszky Jenő Stadiont, úgy tűnik, hogy jól működő pályafűtésre már nem futotta, a játékosok ugyanis a játéktér háromnegyed részét beborító hóban (a munkások a két tizenhatost és környékét, valamint a kezdőkört tudták letakarítani a kezdésre) melegítettek, majd játszottak. Rögtön a Ferencváros februári, dorogi Magyar Kupa-vendégjátéka jutott az ember eszébe a pályát látván, amikor is gyakorlatilag sártengert csináltak a futballisták a gyepből a találkozó végére.

A hó aztán alaposan rányomta a bélyegét a játékra: a futballisták estek-keltek a csúszós pályán, miközben a két csapat alig-alig tudott végigvinni egy támadást. Az első komolyabb helyzetre a 35. percig kellett várni... Az első negyed órában egyébként a Dorog harcolt ki némi mezőnyfölényt, később aztán kiegyenlítetté vált a játék. Már úgy tűnt, hogy az első félidőben nem láthatunk gólt, Vitális Milán jól eltalált lövése azonban a 45. percben utat talált a dorogi kapuba, így a félidőre a vendégcsapat mehetett előnnyel.

A második játékrészben, ahogyan az várható volt, a Dorog játszott fölényben, a Győr viszont jobban. Helyzetet egyik csapat sem tudott kidolgozni, így a 62. percig eseménytelenül telt a mérkőzés, amikor a fegyelmezetlen Szabó Lukast kiállította játékvezető. Az emberhátrány nem törte meg a Dorogot, a hazaiak tovább küzdöttek az egyenlítésért, de valamirevaló lehetőséget továbbra sem tudtak kidolgozni. A győri védelem így aztán különösebb probléma nélkül őrizte kapuját a góltól, Vitális találata pedig így éppen elegendő volt ahhoz, hogy a vendégcsapat bezsebelje a három pontot és ezzel megelőzze riválisát. A Dorognak, amely így a hetedik helyre esett vissza, legfeljebb annyi öröme lehet, hogy a pálya ezúttal nem jutott arra sorsra, mint a Fradi ellen...

– Játékra alkalmatlan pályán a szerencsésebbik csapat nyert, többet nem is fűznék hozzá ehhez a mérkőzéshez... – mondta el Fenyvesi László vezetőedző.

Klausz László, a győri csapat vezetőedzője elmondta, hogy a pálya háromnegyed része nem volt alkalmas a játékra. Küzdelmes mérkőzés volt, amelyen megmutatták az egységüket, sok párharcot nyertek és egy átlövésből szerzett góllal megszerezték a győzelmet.

Labdarúgás, NB II., 19. FORDULÓ

Dorogi FC–WKW ETO FC GYŐR 0–1 (0–1)

Dorog, Buzánszky Jenő Stadion, 200 néző, vezette: Hanyecz Bence (Kovács Gábor, Rózsa Dávid).

Dorog: Mursits – Kárász, Dlusztus, Izing, Papp – Lénárth (Lőrincz, a szünetben) – Oldal (Nyíri, 81.), Szerencsi (Csillag, 81.), Hajdú (Barna, 81.), Szedlár (Pálinkás, 81.) – Szabó.

Vezetőedző: Fenyvesi László.

ETO FC Győr: Fadgyas – Kovács, Lipták, Csonka, Kiss, Forgács – Vitális, Toma, Vernes (Bacsa, 85.), Óvári (Szimcso, 88.) – Priskin (Farkas, 93.). Vezetőedző: Klausz László.

Gólszerző: Vitális (45.).

Kiállítva: Szabó (Dorog, 62.).

Nem termett túl sok babér a harmadosztályban megyénk csapatainknak, bár nagy meglepetést ez nem okozott, hiszen két élcsapat volt az ellenfél. A Tatabánya éppen ezért értékes pontot szerzett a forduló előtt (és után is) a negyedik helyen álló ETO Akadémia ellen, sőt, Bekő Balázs csapata szerezte meg a vezetést, bár sokáig ennek nem örülhetett. A találkozó végül 1-1-es döntetlennel ért véget.

– Azt gondolom, hogy egy nagyon jó iramú mérkőzést játszottunk. Talán egy kicsivel közelebb álltunk a győzelemhez, mert rengeteg lehetőségünk volt, főleg a második félidőben. Nagy taktikai csata is volt ez a mai, ebben az osztályban ez egy nagyon jó mérkőzés volt – mondta el Bekő Balázs, a Tatabánya vezetőedzője.

NB III., Nyugati csoport, 20. forduló

ETO Akadémia–Tatabányai SC 1-1 (1-1)

Győr, vezette: Horváth Patrik (Nagy Viktor, Kulcsár Dániel).

ETO Akadémia: Pálfi – Szabados (Szalka, 66.), Vidnyánszky, Vadász, Tamás, Katona, Sipőcz (Hanzli, 90.), Múcska, Erdei, Farkas B. K., Márton (Ignácz, 61.). Vezetőedző: Király József.

Tatabánya: Kunsági – Kozák (Farkas V., 78.), Székely, Krupánszki, Soltész – Szegleti (Hajas, 80.), Katona, Klausz, Módi, Gyürki – Árvai. Vezetőedző: Bekő Balázs.

Gólszerző: Sipőcz (31.), illetve Szegleti (26.).

Komáromba a harmadik helyen álló Veszprém érkezett, és hozta is a papírformát: egy órán keresztül ugyan nagyon szervezett volt Bozsik Péter csapata, ám végül a vendégek három gólt is szereztek. Ez volt egyébként a téli szünet előtti utolsó forduló, így a Komárom biztosan a 16., még éppen nem kieső helyen, a Tatabánya pedig a nyolcadik pozícióban tölti a pihenőt.

Komárom VSE–VLS Veszprém 0-3 (0-0)

Komárom, vezette: Horváth Patrik (Bőhm Ármin, Török Katalin).

Komárom: Rigó – Tóth D. L., Csernák, Simigla (Kalla, 79.), Végh, Szecsődi, Schiller, Szántó (Szileszki, 53.), Csendes, Hajba, Horváth R. (Böndi, 68.).

Vezetőedző: Bozsik Péter.

Veszprém: Héninger – Schőnig, Gulyás, Takács (Gálfi, 46.), Major, Somogyi, Kovács, Baldauf (Varga, 83.), Nagy (Krebsz, 76.), Vass, Zachán. Vezetőedző: Pető Tamás.

Gólszerző: Major (60.), Nagy (72.), Krebsz (82.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában