Jótékonyság

2021.12.06. 14:16

Mikulás-futás Komáromban: több iskolának gyűlt össze felajánlás

Mikulás alkalmából jótékonysági futást rendeztek Komáromban a Rüdiger-tó partján december 4-én, szombaton. Nevezni mikuláscsomaggal, csokival lehetett.

K. D.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Kovács László

Jótékonysági Mikulás-futást szervezett a Komárom-Európa Futó Egyesület (KEFE) a hétvégén a Rüdiger-tó partján. A fagyos időjárás ellenére sokan vállalkoztak, hogy körbefussák vagy -sétálják a tavat.

Dombay Gábor, a KEFE tagja, önkormányzati képviselő elmondta, az egyesület fontosnak tartja a társadalmi felelősségvállalást, ezért találták ki ezt a rendezvényt. Hangsúlyozta, az esemény nem verseny, hanem futás, nevezési díj helyett mikuláscsomagot kértek, de édességet, gyümölcsöt is szeretettel vártak, amelyből csomagokat készítenek. A nevezőket forró teával, forralt borral és süteményekkel várták, valamint egyedi rajtszámot is kaptak az indulók.

Horváth György, az egyesület tagja, szervező arról beszélt, szervezetük tagjaitól gyűjtöttek javaslatokat, melyik intézmény kapja a beérkezett ajándékokat. A jelölti listát a Facebookon szavaztatták meg, a legtöbb voksot a Móra Ferenc-iskola kapta, de annyi felajánlás összegyűlt, hogy valószínűleg a másik két jelöltet is tudják majd támogatni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában