dobogó

2021.12.01. 07:32

Aranyat kovácsolt Marcell, az ifjú esztergomi kick-box tehetség

A három esztergomi induló közül Kovács Marcell Tamás aranyérmet nyert a Budvában rendezett Európa-bajnokságon.

Kun Attila

A három esztergomi induló közül Kovács Marcell Tamás aranyérmet nyert a Budvában rendezett Európa-bajnokságon.

Forrás: 24 Óra

Fotó: beküldött

Kick-box A közelmúltban a montenegrói Budvában rendezték az Utánpótlás Kick-Box-Európa-bajnokságot. A viadalon a magyar válogatott tagjaként vett részt az Esztergomi Kick-Box SE versenyzői közül Tóth Anna, Baráth Albert Károly és Kovács Marcell Tamás, Olasz Attila pedig szövetségi edzőként képviselte az esztergomi színeket.

Tavaly a világjárvány miatt többek között a fiatalok legfőbb versenyének számító világbajnokság is elmaradt, így az összes résztvevő nagyon „éhesen’’ érkezett a kontinensviadalra. Az esztergomiak közül Tóth Anna már az első versenynapon mérkőzött, mégpedig egy görög lány ellen, kick-light szabályrendszerben.

Kovács Marcell Tamás (balról), Tóth Anna, Baráth Albert Károly és Olasz Attila (Fotó: beküldött / 24 Óra)

Anna az összecsapást kissé megilletődötten kezdte, aminek köszönhetően néhány pontos előnyre tett szert ellenfele. A folytatásban aztán magára talált az esztergomi versenyző, és elkezdte ledolgozni a hátrányát. A harmadik, záró menetet meg is nyerte, azonban ez már kevésnek bizonyult a győzelemhez. Annának ezúttal tehát nem sikerült a bravúr, első kontinensviadalán a legjobb 16 között búcsúzott.

A második versenynapon Baráth Albert Károly lépett ringbe full-contact szabályrendszerben, ahol egy török ellenféllel szemben kellett kiharcolnia a legjobb négy közé jutást, ami már biztos éremszerzést jelentett volna. Az esztergomi harcos jól kezdte az egyébként kiegyenlített mérkőzést, azonban a ring világában elég egy pillanatnyi kihagyás, ami el is döntheti az összecsapást. Ezt használta ki a török fiú, akink az egyik támadása megrendítette Baráthot, aki ezután már nem tudta folytatni a küzdelmet.

Kovács Marcell Tamás light-contactban, 89 kg-ban indult, ahol az első körben horvát ellenfél várt rá. A két kick-boxos kiegyenlített küzdelmet folytatott, majd a harmadik menetre Kovács került fölénybe. Ellenfelét folyamatos szabálytalanságok miatt a bírók többször megintették, amiért előbb pontlevonással, majd a mérkőzés vége felé közeledve leléptetéssel sújtották, így a magyar versenyző jutott a kategória döntőjébe. Az Esztergomi Kick-Box SE versenyzőjének ott egy lengyel sportolót kellett legyőznie.

Az összecsapás egy Európa-bajnoki döntőhöz méltóan szoros küzdelmet hozott, ahol szinte az utolsó pillanatig kétséges volt, hogy kinek a karját emelik magasba a mérkőzés végén. Kitartásának és nagy szívének köszönhetően Kovács az utolsó pillanatokban felül tudott kerekedni a lengyel versenyzőn, így a zárónapon megszerezte az Európa-bajnoki címet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában