beharagozó

2021.12.04. 08:40

A Magyar Kupában küzdenek a dági röpisek és a tatabányai VSE pólósai

Többek között Magyar Kupa-mérkőzések és nehéz bajnokik várnak megyénk csapataira a hétvégén.

A 24 Óra összeállítása

Röplabda, Magyar Kupa, férfi, nyolcaddöntő, visszavágó

Pénzügyőr SE–Dág KSE

Budapest, vasárnap, 18 óra.

A dágiak a Magyar Kupában az extraligás Dunaújváros bravúros kiverése után a legjobb formában lévő magyar csapatot, a Pénzügyőr SE-t kapták a legjobb nyolc közé jutásért. Az első mérkőzésen a megyebeli gárda alaposan kitett magáért, hiszen hazai pályán szettet rabolt a fővárosiaktól (1:3). Most viszont Budapestre látogat a Zirigh Balázs irányította DKSE. A szakvezető elmondta, hogy komplett kerettel veszik fel a küzdelmet riválisukkal, de maximum a tisztes helytállás várható el a dágiaktól ugyanúgy, ahogy az első összecsapáson.

A Magyar Kupára készül a TVSE (fehér sapkában) (Fotó: Zantleitner Ingrid / 24 Óra)

Vízilabda, Magyar Kupa, női, negyeddöntő, 1. mérkőzés

TVSE Vízilabda Kft.–Szentes

Tatabánya, szombat, 16 óra.

2. mérkőzés

Szentes–TVSE Vízilabda Kft.

Szentes, vasárnap, 16 óra.

Mindkét csapat nagy lehetőség előtt áll, hiszen a győztes a legjobb négy közé jut a kupában. Erre, ahogy Zantleitner Krisztina, a TVSE vezetőedzője is megjegyezte, az alföldi gárdának van nagyobb esélye. A Szentes rutinosabb, fizikálisan erősebb együttes, amelynek keretében holland, orosz és szlovák légiós is pólózik. A tatabányaiak szeretnének azonban két jó meccset játszani riválisukkal, ezzel is tovább „építve” saját játékukat a bajnokság tavaszi folytatására.

OB I. B., férfi, 10. forduló

Tatabányai Vízmű SE–Ybl WPC

Tatabánya, Buborék, szombat, 11 óra.

Fővárosi élcsapat érkezik a hétvégén Tatabányára. Ahogy Gebauer Lajos vezetőedző elmondta, a hazaiaknál akadnak problémák, hiszen ismét három pólós hiányzik a keretből. Galler Csaba bordasérüléssel bajlódik, Németh Gergő az ujját törte, Cseh Attila pedig betegeskedik. A szakvezető kiemelte, hogy a gondok ellenére is mindent elkövetnek, hogy megnehezítsék az Ybl dolgát, de a találkozóesélyes a budapesti együttes.

Kézilabda, NB I. B., Nyugati csoport, női, 12. forduló

Pénzügyőr SE–Komárom VSE

Budapest, szombat, 11 óra.

Rangadóra készül a második helyen álló Komárom, hiszen ellenfele a harmadik helyezett, ugyancsak 15 pontos fővárosi alakulat lesz.

– Erős és fiatal csapat lesz a riválisunk, hazai pályán azonban simán vertük őket, és ezúttal is erre készülünk, hiszen egy győzelemmel megerősítenénk második helyünket a bajnokságban. Nehezíti azonban a dolgunkat, hogy Kocsis Ágnes az előző fordulóban orrtörést szenvedett, így rá nem számíthatunk – tudtuk meg Nagy Pétertől, a komáromiak edzőjétől.

Férfi, 11. forduló

Százhalombattai KE–Tatai AC

Százhalombatta, szombat, 18 óra.

Fontos mérkőzés előtt áll a tatai csapat, a hétvégi rivális ugyanis hajszálra ugyanolyan mérleggel rendelkezik, mint a Sibalin-csapat. Öt győzelem mellett ugyanennyi vereséget gyűjtöttek be, és csak a gólkülönbségük miatt szorulnak az ötödik helyen álló tataiak mögé.

A TAC négy vereség után az elmúlt hétvégén begyűjtötte a két bajnoki pontot a Pécs ellen, míg a legutóbbi forduló nem sikerült jól a battaiaknak, igaz, a listavezető Budai Farkasok elleni vereséget alighanem bekalkulálták (29-37). Az ellenfélnél főleg a Félegyházi Zsolt–Kiss Attila duóra kell figyelniük a tataiaknak, előbbi 53, utóbbi pedig 52 gólt szerzett 10 mérkőzésen.

Férfi, 11. forduló

Komárom VSE–­BFKA-Veszprém

Komárom, vasárnap, 17.30.

A KVSE az előző fordulóban nagy bravúrt végrehajtva, a harmadik helyen álló PLER vendégeként megszerezte első pontját, de még így is az utolsó helyen áll, miközben hétvégi ellenfele a második. Így aztán túlzás lenne azt állítani, hogy a komáromiak lennének a mérkőzés esélyesei.

– Sokan felkapták a fejüket a PLER elleni pontszerzésünkre, így nyilvánvalóan a Veszprém is jobban fog majd figyelni ránk. Sok a beteg és sérült játékosunk, de remélhetőleg mindenki felgyógyul a találkozóra. Nagy falat a hétvégi ellenfél, így elsősorban az elmúlt hetekben mutatott jó játékunkat szeretnénk megismételni. Komoly bravúr lenne az újabb pontszerzés, de természetesen erről sem mondunk le – nyilatkozta Nagy Péter, a KVSE edzője.

Ezek is érdekelhetik