Szép eredmények

2021.12.31. 10:50

A komáromi sportlövők éve volt 2021. - Jöhet a következő!

Nagyszerű eredményekkel zárta az évet a KVSE sportlövő-szakosztálya. A 2022-es légfegyveres Európa-bajnokságra készülnek.

K. D.

Forrás: beküldött

Pekler Zalán, a tokiói olimpián is szerepelt versenyző a Fedettpályás Tűzfegyveres Országos Bajnokságon országos bajnoki címet szerzett. 1191 körös alaperedménye országos csúcsbeállítás, a térdelő testhelyzetben a maximális 400 kört teljesítve. A döntőben magabiztosan menetelve szerezte meg az országos bajnoki címet. 

A 2022-es légfegyveres Európa-bajnokságra való felkészülés részeként több nemzetközi versenyre utaztak a komáromi csapat tagja. A Zágrábban rendezett Mladost Trophy légfegyveres nemzetközi versenyen a felnőttek mezőnyében Bajos Gitta nagyszerű, 627,6, míg Szijj Katinka 627,3 körös eredménnyel került döntőbe, ahol Gitta a hetedik, Katinka pedig a negyedik helyet szerezte meg. 

A Grand Prix of Belgrád nemzetközi verseny első versenynapján Pekler Zalán 627 körrel kvalifikálta magát a döntőbe, ahol a harmadik helyen végzett. A második versenynapon a mezőny legjobb eredményével, 628,8 körrel került döntőbe, végül aranyérmes lett. Bajos Gitta az első versenynapon 626,5 körös eredménnyel jutott döntőbe, és ezüstérmet szerzett. A második napon 628,7 körrel másodikként került döntőbe, melyet bronzéremmel zárt. 

Az év utolsó versenye az eszéki Christmas Cup és Grand prix of Osijek volt. A még serdülőkorú Mlinkovics Máté a juniorok mezőnyében 614,9 körrel a tizedik helyen végzett. Bajos Gitta a junior lányoknál 628,1 körrel a mezőny legjobbjaként került döntőbe, ahol ezüstérmet szerzett. A felnőttek mezőnyében 626,2 körös eredménnyel és nagyszerű döntővel bronzérmes lett. Vintze Regina a junior lányoknál 620,9 körrel a tizedik helyen végzett.

Válogatók - A serdülő és ifjúsági versenyzők egy egész éves versenysorozat alapján jutottak be a Budapest Szuperkupa versenybe, ahol a legjobb tizenkét versenyző vett részt. Második lett Vintze Regina és Povázsay János, harmadik helyen végzett Mlinkovics Máté. A komáromi versenyzőkre nagy megmérettetések várnak. Az Európa-bajnokságon való részvételt három kijelölt válogató alapján harcolják ki a versenyzők a következő hónapokban. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában