győzelem

2021.11.23. 21:47

Összecsaptak a Vitézek és a Gorillák: a tabella élére került az esztergomi csapat

Szoros a párharc a rögbi bajnokságban, de az idei utolsó fordulóban az esztergomi Vitézek az élre álltak, miután legyőzték a szegedi Gorillákat.

K. A.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Kun Attila

Az utolsó idei forduló előtt még az élen álló Gorillák látogatott a második helyezett Vitézekhez. Az előző szezonban a negyedik helyen végző szegedi gárda a jelenlegi bajnokságban mindegyik mérkőzését megnyerte, ráadásul a találkozó előtt jelentették be, hogy egy szerb válogatott játékossal erősítik meg a keretüket. A hazaiak mindezek ellenére kiválóan kezdték a találkozót, rövid idő alatt sikerült beszorítaniuk ellenfelüket a saját térfelükre és Csapó áttörését követően megszerezték a vezetést. Erre azonban hamar érkezett a válasz a Tisza-partiak részéről. Később Ágotainak egy szélen kapott labdát sikerült a szegedi célterületre juttatnia, beállítva ezzel a 14-7-es félidei eredményt.

A második játékrészben állóháború alakult ki a pályán, mindkét csapat remekül védekezett, 30 percen keresztül pont sem született. Ezt Collet előbb egy sikeres büntetőrúgással, majd egy céllal szakította meg. A vendégek sorozatos támadások után egy közeli tolongásos akciót pontokra váltva zárkóztak fel.

Az utolsó támadást a Vitézek váltották célra, egy bedobásfigura után Heckel vetődött be a szegedi célterületre.

A bajnokság régen volt ilyen kiélezett, az élre álló Esztergomnak 22 pontja van, a Vitézeket a 21 pontos Budapest Exiles és a 20 pontos Szeged követi, így izgalmas tavaszra van kilátás. Feltétlenül említést érdemel még, hogy öt mérkőzést követően az élvonalbeli újonc, 17 éves esztergomi Kade Zsombor szerezte eddig a legtöbb, szám szerint hét célt a bajnokságban.

Rögbi, NB I., XV’s, férfi, 5. forduló

Esztergomi Vitézek RAFC–Fit World Gorillák RC Szeged 29-14 (14-7)

Esztergom, 100 néző, vezette: Dr. Mátrai Norbert.

Esztergom: Kovács-Goda, Heckel 5, Cira, Volentér, Koller, Rácz, Sölösi, Ágotai 5, Zaiba, Visi, Csapó 5, Suiogan T., Stiglmayer, Collet 14, Kiss. Csere: Bende, Vodicska, Rédai, Hódi, Stavila, Szóda, Kade, Gódor. Edző: Suiogan Károly.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában