ultra

2021.11.20. 19:30

Maráz Zsuzsira és 4 magyar férfira köszönt újabb éjszaka a dupla Spartathlonon

Az Autenthic Phidippides Run 490 kilométerének 6 magyar vágott neki, öten még versenyben vannak. Az esztergomi Maráz Zsuzsanna az egyedüli nő a mezőnyben.

Kemma.hu

Az Autenthic Phidippides Run 490 kilométerének 6 magyar vágott neki, öten még versenyben vannak. Az esztergomi Maráz Zsuzsanna az egyedüli nő a mezőnyben.

Forrás: Authentic Phidippides Run Hungarian Team

Egész nap a 3. helyen futott Maráz Zsuzsanna a görögországi dupla Spartathlonon: a Phidippides Runon. Az esztergomi ultrafutó az egyedüli nő a mezőnyben, amely mostanra az eredeti 40-ből 26 fősre fogyatkozott.

Maráz Zsuzsi a rajtban TOldi péterrel és Boár Jánossal (Fotó: Authentic Phidippides Run Hungarian Team)

Sajnos egy magyar futó, Kovács Ádám is feladni kényszerült a versenyt. Mint az a megmérettetés hivatalos magyar szurkolói oldalán írta, a lába már nem volt olyan állapotban, hogy értelme lett volna nekiindulni a visszaútnak. Ahogyan arról már beszámoltunk, az Autenthic Phidippides Run nem csupán Athénból Spártába vezet, de visszakanyarodik Athénba: összesen mintegy 490 kilométeren.

Toldi Péter továbbra is a 2. helyen fut, 11 órakor érkezett Spártába, ahonnan 3/4 12-kor indult tovább, azóta folyamatosan halad, rendben van. Maráz Zsuzsi 3. a mezőnyben, ő a jeladója szerint 29:51 perc alatt ért Leonidászhoz, szépen, egyenletesen fut a visszaúton, ami teljesen új kihívást jelent számára.

Bogár János a 4., ő 33 óra 36 perc alatt jutott el Spártába, ott hosszabb pihenőt tart, azután indult vissza Athén felé. Blaskó Mihály és Ferenczi István végig együtt haladnak, valószínűleg ők a legvidámabb páros a mezőnyben.

Ahogyan arról korábban írtunk, a versenyzőkön, a Spartathlonról már megszokott módon, nyomkövető van, amelyet a magyar csapat Facebook oldalára feltöltött linken keresztül, valamint a maraboo.run oldalon is lehet követni. Az embert próbáló verseny november 19-én, pénteken hazai idő szerint 5 órakor rajtolt. A 104 órás szintidő november 23-án kedden, hazai idő szerint 13 órakor jár le.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában