Eredmény

2021.11.24. 15:12

Két országos bajnokságról is éremmel tértek haza az ipponosok

A november 20-ai hétévgén rendezték a judo felnőtt és a serdülő országos bajnokságát. A tatabányai judo csapat is részt vett az eseményen.

K. A.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Zantleitner Ingrid

November 20-án, szombaton Zalaegerszegen rendezték a felnőtt országos bajnokságot, amelyen az Ippon Judo Tatabánya SE versenyzői is kiemelkedő eredményeket értek el. A +78 kilogrammos kategóriában szereplő Varga Réka mindegyik mérkőzését ipponnal lezárva védte meg bajnoki címét és immár harmadszor nyert országos bajnokságot pályafutása során.

A tatabányai klub további két, egyaránt junior-korosztályú dzsúdóssal vett részt a versenyen. Az 52 kilogrammos Keller Rebeka a harmadik helyen végzett, az elődöntőben az idei Európa-bajnoki bronzérmes és olimpiai ötödik Pupp Réka állította meg. Rebeka állásban egyenrangú ellenfél volt, világklasszis ellenfele végül földharcban győzte le. A 73 kilogrammos Szabó Áron a második mérkőzésén a későbbi győztes Boros Bencétől kapott ki úgy, hogy a küzdelem során térdsérülést szenvedett. Igazi harcosként azonban nem adta fel a versenyt, sérülten is aratott egy ippongyőzelmet, végül a hetedik helyen végzett. A két elsőéves junior szereplése a felnőttek között mindenképpen reményt keltő a jövőre nézve, Keller Rebeka dobogós helyezése kiemelkedő eredménynek számít.

Másnap szintén Zalaegerszegen rendezték a serdülő országos bajnokságot. Az Ippon Judo Tatabánya SE versenyzői közül a 63 kilogrammosok között a háromszoros magyar bajnok, jövőre már az ifjúságiak között induló Krüpl Georgina a döntőig jutott, ott azonban egy taktikai hibát elkövetve veszített, így a második helyen végzett. A 81 kilogrammos Major Bence is kitett magáért, ő a harmadik helyet szerezte meg. Csernoviczki Csaba vezetőedző tanítványai tehát eredményes hétvégét tudhatnak maguk mögött, hiszen négy érmet nyertek a két országos bajnokságon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában